Tenniksen US Openin järjestämisessä on tänä vuonna ollut työtä enemmän kuin tarpeeksi ja koronaongelma varjostaa turnausta edelleen. Ohjelmasta on karsittu jo sekanelinpeli ja junioriturnaus – sekä pyörätuolitennis. Viimeisin nosti kuitenkin melkoisen äläkän pelaajien keskuudessa.

Kissan nosti pöydälle australialainen huippupelaaja Dylan Alcott, joka näki päätöksen selkeästi syrjivänä. Hän huomautti, että sekanelinpelin pelaajat voivat pelata niin kaksin- kuin nelinpelissä ja junioripelaajat hakea paikkaa aikuisten sarjoissa – lisäksi junioripelaajat ovat amatöörejä toisin kuin pyörätuolipelaajat, joilta päätös vie ansioita.

– Pelaajilta ei kysytty mitään. Luulin että olisin tehnyt tarpeeksi päästäkseni mukaan – 2 x mestari, maailmanlistan ykkönen. Valitettavasti minulta puuttuu ainoa merkityksellinen asia, kyky kävellä. Kuvottavaa syrjintää, Alcott twiittasi juhannuksen alla.

Tukea alkoi sataa suunnalta jos toiseltakin ja US Openin järjestäjät puolestaan saivat kokea kritiikkivyöryn. Järjestäjät ovat nyt tulleetkin puolitiehen vastaan ja mahdollisuuksia pyörätuoliturnauksen järjestämiseen tutkitaan uudelleen.

Dylan Alcott

@DylanAlcott
Just got announced that the US Open will go ahead WITHOUT wheelchair tennis.. Players weren’t consulted. I thought I did enough to qualify - 2x champion, number 1 in the world. But unfortunately I missed the only thing that mattered, being able to walk. Disgusting discrimination

Dylan Alcott

@DylanAlcott
Positive start. Still a ways to go but we will keep pushing - pardon the pun ;) couldn’t of even started this conversation without everyone around the worlds incredible support. Thank you!

US Open Tennis

@usopen
A statement on the US Open Wheelchair Competition: