”Outoa kun listan 150. ei pysty elämään tenniksellä” – ex-mestari kritisoi Roger Federerin huimia tuloja

© Kuva: Getty Images

Tenniksen kiintotähti Roger Federer nousi viime vuoden parhaiten ansaitsevaksi urheilijaksi koko maailmassa ja tämä ei tennispiireissä herätä pelkkää riemua. Marion Bartoli, joka voitti Wimbledonissa naisten kaksinpelin vuonna 2013, kuuluu niihin, jotka eivät käsiään taputa ihastuksesta.

Bartoli ei suoraan kritisoi Federerin huikeita tuloja, vaan ennemminkin tulotason jyrkkää laskua, kun ATP- tai WTA-listalla siirrytään alaspäin.

– Minusta on outoa lukea, että Roger Federer on 100 miljoonalla parhaiten ansaitseva urheilija maailmassa, kun samaan aikaan sijalla 150. oleva ei pysty elämään tenniksellä, Bartoli sanoi RMC Sportille.

– En sano, että Federeriltä pitäisi ottaa mitään pois, mutta palkintorahat pitäisi jakaa eri tavalla.

Bartoli näkee, että palkintorahoista pitäisi jakaa suurempi osuus vaikeuksissa oleville pelaajille eli käytännössä nostaa karsinnassa tai avauskierroksella putoavien pelaajien palkintosumma.

– En näe mitään ongelmaa sen suhteen.

Federerin osalta palkintorahojen jakaminen vaikka kokonaankin muille ei tosin olisi suuri uhraus. Hänen viime vuoden tuloistaan leijonanosa tuli yhteistyösopimuksista ja ”vain” kuutisen miljoonaa euroa varsinaisina palkintorahoina.

Federer on myös ollut aktiivisesti mukana kampanjassa, jossa on koronakriisin aikana kerätty rahaa alemmilla sijoilla rankinglistoilla oleville ammattilaispelaajille näiden toimentulon turvaamiseksi.