Venezuelan historian parhaimpiin kilparatsuihin kuulunut ja maan kaikki suurimmat ratsastuskisat nimiinsä vienyt Ocean Bay on menehtynyt järkyttävällä tavalla. Ori joutui varkaiden käsiin ja päätti päivänsä grillissä.

Ocean Bayn aktiiviura oli jo ohi, mutta kysyntää siitosorina oli runsaasti ja hevonen oli sen myötä omistajilleen äärettömän arvokas. Järkytys pari viikkoa sitten olisikin suuri kun Alegrian hevostilan työntekijä löysi Ocean Bayn pilttuun tyhjänä.

Süddeutsche Zeitungin mukaan vain muutamia tunteja hevosen katoamisen havaitsemisen jälkeen sen irti leikattu pää ja luuranko löytyivät. Varkaat olivat saaneet haluamansa eli ruokaa nälänhädän partaalla olevassa maassa.

– Saamme kuulla sadoista tapauksista ympäri maata, jossa hevoset on varastettu pilttuistaan, Ocean Bayn omistaja Christian Hurtado kertoi.

Satoja tapauksia tai ei, mutta kuuluisan hevosen varastaminen grillaamista varten oli liikaa. Suuri yleisö on raivoissaan ja niin poliisi kuin syyttäjäviranomaisetkin ovat paneutuneet nyt syyllisten löytämiseen kaikella tarmollaan.