Esbo IF:n pikajuoksija Tuukka Huuskola rikkoi oman seuransa Espoon Sprinttikisoissa miesten 150 metrin juoksun Suomen ennätyksen samoissa kilpailuissa, joissa Kristian Pulli paransi pituushypyn SE:tä.

Atte Pettisen valmentaman Huuskolan uusi SE kirjataan 15,53. Tuulen voimakkuus ennätysjuoksun aikana oli vain 0,5 metriä sekunnissa.

Aiempaa SE:tä 15,62 vuodelta 2002 piti hallussaan Stefan Koivikko, joka tuona vuonna juoksi myös 100 metrin ennätyksensä 10,38.

– Olen tyytyväinen SE:stä. Kun 150 metrillä ei voi lähteä ihan samalla frekvenssillä kuin satasella, olin vähän yllättynyt, että olin sen verran reilussa johdossa jo 50 metrin kohdalla, kertoi koko matkan kilpailua johtanut Huuskola.

– Treenit ovat kulkeneet ja nyt kesäkuussa on tarkoitus kilpailla paljon. Kilpailut ovat kuitenkin sitä parasta treeniä. Juoksen sekä 200 että 100 metrin kilpailuja, Huuskola sanoi.

Toiseksi Huuskolan jälkeen sijoittunut Porvoon Akilleksen Willem Kajander juoksi myös erinomaisen ajan 15,85, millä hän kohoaa Suomen kautta aikain tilastossa neljänneksi Huuskolan, Koivikon ja Nipa Tranin jälkeen.

Kolmas oli Helsingin Kisa-Veikkojen Matias Linkoaho ajalla 16,12. Oskari Mörö jäi tällä hänelle hieman liian lyhyellä matkalla neljänneksi ajalla 16,30.

Tämän vuoden maailmantilastossa Huuskolan aika sijoittuu seitsemänneksi. Kauden kärkitulosta 15,08 pitää hallussaan Etelä-Afrikan Akani Simbine, joka viime vuonna oli neljäs Dohan MM-kilpailuiden satasella.

Lähde: Urheiluliitto