Yleisurheilukesän ensimmäinen Ylen televisioima kahden Teemakisan kokonaisuus kerää lajin kotimaiset huiput Espoon Leppävaaran ja Vantaan Myyrmäen kentille lauantaina (27.6.). Juoksut, hypyt, kävelyt ja ratakelaus kilpaillaan Espoossa, heittolajit ovat Vantaalla.

– Kilpailuihin on tarjolla rajoitetusti lippuja. Espooseen ja Vantaalle otetaan kumpaankin noin 400 katsojaa, sanovat Espoon kisojen pääsihteerit Anders Wikholm ja Vantaan kilpailun järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.

– Noudatamme muutenkin kaikkia korona-aikaan liittyviä ohjeistuksia ja pyrimme järjestämään kaikille turvalliset kilpailut.

Espoo Liikkuu Gamesissa nähdään muiden muassa naisten 100 metrin aitajuoksun kotimaisten huippujen kohtaaminen. Mukana ovat tällä kaudella jo 12,84 juossut Annimari Korte, 200 metrin aitajuoksun SE:n 26,65 tehnyt Nooralotta Neziri ja kautensa avaava Reetta Hurske.

Leppävaaran kentän mondo-pinnalla kilpilevat myös 100 metriä 10,37 juossut Samuli Samuelsson ja 150 metrin SE-mies Tuukka Huuskola sekä aituri Elmo Lakka.

Murto, Lampela, Salminen ja Lipsanen kenttälajien kärkinimiä

Kestävyysjuoksun kärkinimistä Espoossa kilpailevat mm. Sara Kuivisto naisten 800 metrillä, Joonas Rinne ja Ville Lampinen miesten 800 metrillä, Jaakko Piesanen ja Eero Saleva 10000 metrillä sekä Camilla Richardsson ja Johanna Peiponen 5000 metrillä.

Kuivistoa Espoon 800 metrillä kirittää Norjan Hedda Hynne, joka pyyhälsi matkan viime kesänä 2.00,53 ja vei talven hallikaudella maansa mestaruuden. Kokeneen 30-vuotiaan juoksijan ennätys on 1.59,87 kolmen vuoden takaa. Kuivisto juoksi matkan viime kesänä 2.01,85.

Naisten seiväshypyssä nähdään 450 tällä kaudella ylittänyt Elina Lampela ja 460 taivuttanut Wilma Murto, joka kokeili juhannusaattona Somerolla jo SE-korkeutta 472. Kolmiloikan kärkinimistä Simo Lipsanen ja Senni Salminen avaavat kautensa Espoossa ja ratakelauksen huipuista Espoossa kilpailevat mm. Toni Piispanen, Henry Manni ja Amanda Kotaja.

Kangas, Tervo, Kosonen, Kuusela ja Valtanen Vantaan huippunimiä

Vantaalla kilpaillaan Kultainen Keihäs -nimen alla, mutta keihäänheiton ohella Myyrmäessä kilpailevat tällä kertaa myös moukarinheittäjät ja kiekonheittäjät. Kaikissa lajeissa miehet ja naiset kilpailevat yhtä aikaa.

Myyrmäen kentän moukarikilpailusta on luvassa kansainvälisen tason taisto. Naisten suosikit ovat kesäkuun alussa SE:n 71,93 heittänyt Krista Tervo ja 19-vuotiaiden SE:n 67,99 pyörähdellyt Silja Kosonen, joka on myös ikäluokkansa maailmantilaston ykkönen.

Miesten kilpailussa tällä kaudella 77,09 heittäneen Aaron Kankaan haastavat hyvävireiset Henri Liipola ja Aleksi Jaakkola.

Talvella Etelä-Afrikassa kahdesti yli 80 metriä heittänyt Toni Kuusela piti kesän avauskilpailunsa jälkeen lyhyen kilpailutauon kyynärpäävaivan takia, mutta on nyt kunnossa ja lähtee Vantaalle miesten kilpailun suosikkina. Muita kärkinimiä ovat Jarmo Marttila, Toni Keränen, Lassi Saarinen ja Jami Kinnunen, joka heitti kauden avauksessaan 79,12.

Naisten keihäänheitossa nähdään Kultaisen Keihään voittoa puolustavan Heidi Nokelaisen kauden avaus. Mukana ovat myös mm. kotimaan tilaston kärkinainen Julia Valtanen, Sanne Erkkola ja Jatta-Mari Jääskeläinen.

Naisten kiekonheitossa kevätkesän kärkitulos 54,92 on Lotta-Kaisa Elianderin nimissä. Hänet Vantaalla haastavat mm. Salla Sipponen ja Sanna Kämäräinen. Miesten kiekonheiton voittajasuosikki on Oskari Perälampi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote