”Viimeiset pari kiloa olivat todella vaikeita” – UFC-legenda pudotti painostaan hurjat 8 kiloa vain 22 tunnissa

© Kuva: Getty Images

Vuosi sitten pitkän vapaaottelu-uransa 42-vuotiaana päättänyt Chael Sonnen ehti lähes parinkymmenen vuoden urallaan kokea monenmoista. Yhden tapauksen Sonnen muistaa erityisesti, eikä siinä ollut kyse ottelusta, vaan siihen valmistautumisesta.

Kymmenisen vuotta sitten Sonnen sai yllättäen kyselyn mahdollisesta ottelusta pikavauhdilla. Asiassa ei ollut muuta ongelmaa kuin paino, jota hänellä oli reippaasti liikaa.

– Se oli vaikeimpia asioita, joita olen elämässäni joutunut tekemään. Kysely tuli lyhyellä varoitusajalla, olin matkalla salille kun minulta kysyttiin ’hei, voitko otella kolmen viikon päästä?’, Sonnen muistelee NFL-kommentaattori Pat McAfeen podcastissa.

– No, se tarkoitti, että punnitukseen olisi aikaa 20 päivää. Vastasin myöntävästi, mutta ensi töikseni salilla menin vaa’alle ja se näytti 16,5 kiloa liikaa.

Vielä päivää ennen punnitusta Sonnenilla oli melkoinen urakka edessä.

– Minun piti pudottaa kahdeksan kiloa 22 tunnissa. Tosin olin ihan täyteen tankattu ja erilaisilla keinoilla sitä hikoilee hyvin helposti, joten ei se ollut ehkä ihan niin kovaa kuin miltä kuulostaa, mutta viimeiset pari kiloa olivat todella vaikeita.

Sonnen selvitti lopulta punnituksen, mutta ei lähtenyt enää tarkentamaan mistä ottelusta oli kyse ja miten siinä kävi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.