Ruuhikoskella nauttittiin huippugolfista koko rahalla. Tuuli yltyi huomattavasti edellisistä päivistä, mikä muutti monien väylien pelisuunnitelmaa, ja piti tilanteen jännittävänä loppuun saakka.

Äärimmäisen tasainen miesten sarja venyi uusintaan asti, jonka Rasmus Karlsson kuittasi kylmähermoisella birdiellä. Naisissa Kiira Riihijärvi vei mestaruuden, ja erityisgolfissa Tero Peltola uusi mestaruutensa.

Miehet

Miesten kisasta tuli kahden kauppa puolessa välissä kierrosta, kun Rasmus Karlsson nousi Alex Hietalan rinnalle neljän birdien putkella väylille 7-11. Miehet jatkoivat rinta rinnan, ja johtaja vaihtui pariin otteeseen. Viimeisellä väylälle tullessa Hietala oli lyönnin edellä, mutta Karlsson pakotti itsensä uusintaan upottamalla upean birdien. Molempien lopputulos oli -10.

Uusinnassa 18.väylällä Hietala teki peruspar’in, mutta Karlsson toisti kylmähermoisen suorituksensa, upotti birdien 1,5 metristä ja pokkasi itselleen suomenmestaruuden. Pronssimitali ripustettiin paremman 36 reiän perusteella Tarina Golfin Lauri Ruuskan kaulaan, samaa tulosta jakoi myös St.Laurencen Antti-Jussi Lintunen.

”Vau mikä päivä! Eka miesten mitali ja heti kultainen. Pysyin kärsivällisenä koko viikon, ja se palkitsi”, onnellinen voittaja kertoo.

Vuosi sitten Vaasan SM-kisoissa St.Laurence Golfin Karlsson oli pitkään kärkikahinoissa, mutta hyytyi loppusuoralla. Karlsson myönsi kokemuksen auttaneen Ruuhikoskella.

”Ehdottomasti. Nyt tietysti olin enemmän takaa-ajajan roolissa enkä koko ajan otsikoissa. Hieno birdieputki auttoi tasoihin, ja pääsin peliin mukaan.”

Ruuhikosken kenttää ja olosuhteita hän suitsutti upeina, ja innostui lukuisten katsojien tuomasta lisätunnelmasta. Tulevaisuudessa tuoretta SM-kultamitalisti odottavat ammattilaiskentät.

Naiset

Naisten sarjan ratkaisu venyi jännittävästi viimeiselle viheriölle, mutta kisaa alusta asti johtanut Kiira Riihijärvi onnistui pitämään muut takanaan ja nappasi ensimmäisen aikuisten SM-kultansa. Virpiniemi Golfin Riihijärvi pelasi kaikki kierroksena par’iin tai alle -7/69-69-72-71.

Lähimmäksi lyönnin päähään pääsi viime vuoden mestari Krista Junkkari (-6/71-74-67-70), joka teki perjantaina uuden naisten kenttäennätyksen. Kolmatta sijaa tuloksella -3 jakoivat Karina Kukkonen ja Emilia Tukiainen tuloksella, mutta pronssi matkasi Kukkoselle Ouluun viimeisen 36 reiän perusteella.

Johtoasemassa neljä päivää pelannut Riihijärvi myönsi jännityksen nousseen tänään. Kokemus kovista paikoista ja useista voitosita college-uran aikana ja oma luontainen rauhallisuus kuitenkin auttoivat, vaikka kaksi viimeistä kierrosta olivatkin haastavampia.

”Kenttä vaikeutui joka päivä, kun griinit kovettuivat eikä lähelle päässyt enää helposti. Tänään oli tosi hienoa pelata tiukassa tilanteessa Kristaa vastaan”, onnellinen voittaja hymyili.

”Näissä tilanteissa pitää vain uskoa, että oma peli riittää eikä vilkuilla sivuille.”

Loppukesän suunnitelmat ovat Riihijärvellä vielä auki matkustusrajoitusten takia, mutta paikka arvostettuun US Amateuriin olisi plakkarissa elokuussa.

Lähde: Golfliitto