Historia antaa odottaa ratkaisua ennen täyttä aikaa – Tarvitaanko Makwan Amirkhanin otteluun edes tuomareita?

© Kuva: Getty Images

Vapaaottelun UFC 251:n sunnuntain vastaisen yön suomalaisittain kiinnostavin ottelu on ehdottomasti Makwan Amirkhanin paluu tositoimiin Danny Henrya vastaan. Kaksikon historioista löytyy melkoisen erikoinen yhtäläisyys.

Vapaaottelussa joudutaan varsin useinkin tuomariratkaisuun otteluajan päätyttyä, mutta sekä Amirkhanin että Henryn osalla näin on tapahtunut poikkeuksellisen harvoin.

Amirkhani on kirjannut urallaan 15 voittoa, joista kymmenen vastustajan heitettyä pyyhkeen kehään kesken ottelun ja yhden puhtaalla tyrmäyksellä. Henry vastaavasti on 12 voitostaan ottanut viisi tyrmäyksellä tai teknisellä tyrmäyksellä ja niin ikään viisi vastustajan luovutettua.

Yhteensä kaksikon 27 voitosta vain kuusi on tullut näin ollen tuomariäänin.