Juoksijat ovat pääosissa Lahden Motonet GP:n huipennuksessa keskiviikkona (15.7.). Yleisurheiluillan päättävät miesten ja naisten 100 metrin finaalit, Topi Raitasen tähdittämä 3000 metrin estejuoksu ja naisten 100 metrin aitojen finaali.

– Vaikka juoksulajit päättävät kilpailun, kovia tuloksia ja hyviä kilpailuja on luvassa myös kenttälajeissa ja ratakelauksessa, sanoo Lahden kilpailun pääsihteeri Janne Harjula.

Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela kohtaavat latvialaishaastajat keihäskisassa, naisten korkeudessa ja keihäässä ovat mukana kaikki lajien kotimaan kärkinimet. Naisten pituushypyssä Unkarin MM-finalisti Anasztázia Nguyen haastaa Maria Huntingtonin ja ratakelauksessa Leo-Pekka Tähti avaa kilpailukautensa.

Viime viikolla Jyväskylässä naisten pika-aitojen kärkikaarti Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske juoksi kaksi starttia ja kiiti ajat 12,76, 12,84 ja 12,91. Samanmoista vauhtijuhlaa voi ennustella myös Lahteen, jossa juostaan alkuerät ja finaali.

– Nähtävää riittää, sillä lajin kärkitrion ohella mukana ovat myös Lotta Harala (tällä kaudella 13,28), Anni Siirtola (13,32), Maria Huntington (13,36) Viivi Avikainen (13,65) ja Miia Sillman (13,78), Harjula muistuttaa.

Lähde: Urheiluliitto