Amerikkalaisen jalkapallon NFL neuvotteli pelaajien kanssa kauden kynnyksellä ns. Opt Out Optionin, joka antaa pelaajille mahdollisuuden jäädä sivuun kauden otteluista omalla päätöksellään koronatilanteen johdosta. Nyt tähän mahdollisuuteen on tarttunut myös ainoa NFL:ssä pelaava lääkäri.

28-vuotias Kansas City Chiefsin hyökkäyksen linjamies Laurent Duvernay-Tardif on ammattilaispelaamisen ohella valmis ja ammattiaan harjoittava lääkäri. Näin ollen hänen päätöksellään on myös poikkeuksellista painoarvoa.

– Tämä on yksi vaikeimmista päätöksistä, joka minun on eläissäni pitänyt tehdä, mutta minun on seurattava vakaumustani ja tehtävä siten kuin uskon olevani oikein itselleni, Duvernay-Tardif kirjoitti Twitterissä.

– Sen takia olen päättänyt käyttää Opt Out Oprionin.

Duvernay-Tardif perusteli päätöstään ennen muuta sillä, että hän ei halua ottaa riskiä koronaviruksen levittämisestä pelikentillä ja niiden ulkopuolella.

– Jos minun pitää ottaa riskejä, otan niitä potilaita hoitamalla.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

Laurent D. Tardif

@LaurentDTardif
My decision regarding the 2020 NFL season