Kari Niemi-Nikkola jättää Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtajan työt lokakuun lopussa ja palaa opetus- ja kulttuuriministeriöön, josta hän on ollut virkavapaalla. SUL tarjosi Niemi-Nikkolalle jatkopestiä, mutta hän päätti palata ministeriöön.

– Päätökseen ei liity dramatiikkaa. Totesin, että ne tavoitteet, jotka tälle työperiodille oli asetettu, ovat jokseenkin toteutuneet, Niemi-Nikkola sanoo.

Valmennusjohtajan työt Niemi-Nikkola aloitti viime vuoden tammikuussa. Silloin hän näki, että liiton valmennusorganisaatiossa oli tarvetta keskittämiselle, roolien selkeyttämiselle ja sen katsomiselle, kuka on paras missäkin,ja mistä saadaan kustannustehokkuutta.

Nyt tehtävän jättäessään Niemi-Nikkola kokee edenneensä tavoitteiden suunnassa.

– Valmennuksen organisaatiota on uudistettu ja selkeytetty,ja se alkaa myös näkyä. Organisaatiossa toimivat ihmiset hahmottavat roolinsa nyt paremmin ja ovat myös tyytyväisempiä niihin. Sama tilanne on myös pääsidosryhmien ja -toimijoiden osalta, Niemi-Nikkola sanoo.

– Valmennuksen tukien ja niiden seurannan periaatteita on kirkastettu. Urheilijat ja valmentajat ovat niihin aiempaa tyytyväisempiä. Toiminnan ilmapiiri valmennuksessa on myönteinen ja viestintä ja vuorovaikutus toimivatnyt paremmin.

Lähde: Urheiluliitto