Korkeushyppääjä Arttu Mattila kiitteli yleisön tukea ylitettyään ennätyksensä 221 kotikentällään Äänekoskella.

Mattilan oma ennätys vei hänet 19-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa jaetulle kolmossijalle. Se sivuaa myös kesän kotimaista kärkitulosta.

Mattila päätti kilpailun hyviin yrityksiin korkeudesta 223. Samasta korkeudesta ylitystä haki myös Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen, joka oli toinen 215:n ylityksellä. Kosonen ylitti 221 kesäkuussa.

– Vähän loppui puhti noissa 223:n yrityksissä, mutta aijai, se 221 oli hyväntuntuinen hyppy, Mattila hehkutti.

Mattila: 19-vuotiaiden SE on mahdollinen

Äänekosken Urheilijoita edustavan Mattilan, 19, aiempi ulkorataennätys oli 214, jota hän sivusi kolmisen viikkoa sitten. Hallissa hän on ylittänyt 216.

– Edellisen kilpailun jälkeen tuli pikku flunssa. Nenä oli tukkoinen, muttei ollut kuumetta eikä kurkku ollut kipeä. Se näköjään vähän herkisti, Mattila arveli.

19-vuotiaiden SE on Toni Huikurin 224. Sen rikkominen ei Mattilan mielestä ole mahdotonta.

– Kova ennätyshän se on. Mutta uskon, että omat paukut riittävät siihen. Toivotaan, että päästään Danielin (Kosonen) kanssa molemmat Kalevan kisoissa yli 220:n ja nostetaan lajin tasoa. Sieltä se tulee, Mattila sanoi.

Mattila oli viime kesänä kolmas 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Hän kilpailee seuraavan kerran Espoon Motonet GP:ssä 5. elokuuta.

Lähde: Urheiluliitto