Kenialaisurheilijoille ja ennen kaikkea juoksijoille on viime aikoina lätkäisty kilpailukieltoja miltei liukuhihnalta dopingsäännösten rikkomisten takia. Nyt lista on jälleen kasvanut yhdellä, kun pitkän matkan juoksija Alex Korion kahden vuoden panna on vahvistettu.

Korio asetettiin väliaikaiseen kilpailukieltoon jo toukokuussa perusteena kolme kertaa vuoden aikana tapahtunut antidopingsääntöjen mukaisen olinpaikan ilmoittamatta jättäminen. Tapaukset sattuivat 20.1., 11.4. ja 19.7. viime vuonna eli vain puolen vuoden aikana.

Parhaiten ehkä Eliud Kipchogen viimevuotisen maratonin maailmanennätysjuoksun vauhdinpitäjänä tunnettu Korio ei ole vastustanut kilpailukieltoa, joten se astuu voimaan virallisesti nyt, mutta lasketaan taaksepäin viime kesään eli kolmanteen tapaukseen. Kaikki Korion tulokset 19.7.2019 jälkeen mitätöidään ja kilpailukielto kestää 18.7.2021 saakka.

Athletics Integrity Unit (AIU) tilastoi tarkkaan kilpailukiellot ja tällä hetkellä peräti 55 kenialaista yleisurheilijaa on eri pituisissa kilpailukielloissa. Kenia on yksi seitsemästä maasta, jonka AIU on luokitellut korkeimpaan luokkaan A liittyen dopingriskiin kyseisen maan osalta.