Viikonloppuna isketään seurajoukkueiden Suomen mestaruuksista – Lähes kaikki kärkipelaajat mukana!

© Kuva: Getty Images

Tulevana viikonloppuna 3.-5.7. isketään seurajoukkueiden Suomen mestaruuksista, TEHO Sport Tennisliiga Cup, Tampereen Tenniskeskuksella.

Turnausohjelma
Perjantai – klo 14:00 puolivälierät
Lauantai – klo 10:00 välierät ja alakaavion ensimmäiset ottelut
Sunnuntai – klo 10:00 loppuottelut, pronssiottelut, putoamiskarsinnat

Miehet
TVS, HVS, VarTe, VT, TaTS, Smash-Kotka, Break Point, Ducks

Naiset
ÅLK, Smash, HVS, LVS, OVS, Smash-Kotka, TVS, TaTS

KATKEAAKO HVS-TENNIKSEN MESTARUUSPUTKET?

Helsinkiläisen HVS-Tenniksen naiset ja miehet ovat voittaneet ulkokenttien Suomen mestaruudet niin edellisenä kuin toissavuonna. Joukkueiden kapteenit Emma Laine ja Saku Siivonen kertovat, että jalkeilla on jälleen vahvat joukkueet. Naisten puolella nähdään ykköspelaajana juuri SM-kultaa voittanut Anastasia Kulikova ja kakkospelaajana Laura Hietaranta, joka hävisi Kulikovalle SM-turnauksen välierässä ja juhli nelinpelikultaa. Miehissä hallitsevan mestarin riveissä nähdään ainakin SM-kilpailuiden tuplamestari Patrick Kaukovalta ja Otto Virtanen.

– Tavoitteena on mestaruuden puolustaminen. Viime vuoden tapaan keskitymme täysillä otteluihin ja rakennamme tuloskuntoa hyvän fiiliksen kautta niin kentällä kuin sen ulkopuolella, kommentoi Laine.

Naisissa HVS:n yksi vahvimmista haastajista on viime vuoden ulkokenttien hopeamitalisti ja hallitseva TEHO Sport Tennisliigan mestari Smash. Smashin kapteeni Piia Suomalainen ei vielä paljasta joukkueensa pelaajia, mutta kertoo heidän olevan liikkeellä vahvalla kokoonpanolla.

– Pidetään jännitystä vielä hieman ilmassa kokoonpanomme suhteen. Tavoitteemme on mestaruus talvikauden tapaan. Joukkueemme on hyvässä kunnossa ja valmiina taistelemaan mestaruudesta, kertoi Suomalainen.

Viime kesän pronssimitalisti ÅLK lähtee tuttujen pelaajien varassa Tampereelle. Joukkueen muodostavat Liisa VehviläinenSaara AerilaAnnika HakovirtaAsta Miettinen ja Sade Scharlin. Yksi mestarikandidaatti on myös Kymenlaaksosta ponnistava Smash-Kotka. Joukkueen kapteeni Pasi Ahti kertoo heidän vahvuudessaan olevan Oona Orpana ja Venla Ahti.

Miehissä Smash-Kotka ylsi viime vuonna hopealle ja joukkueen riveihin on tehty yksi kaappaus hallitsevan mestarin riveistä. Viime vuonna kultaisen mitalin ansainnut Sami Huurinainen on tänä vuonna kotkalaisten kolmospelaaja. Smash-Kotkan kärkikaksikkona on viime kesän tapaan Ville-Petteri Ahti ja Verneri Tuomi.

– Sami vahvistaa joukkuettamme selvästi. Kolmospelaajan paikalla hän on todella iskukykyinen ja nelinpeliin hän tuo myös vahvaa osaamista. Lähdemme jälleen taistelemaan ja rimpuilemaan isompien seurojen sekaan. Katsotaan turnauksen päätteeksi mihin se riittää, kommentoi kapteeni Pasi Ahti.

Yksi varteenotettava yllättäjä voi olla sarjanousija Ducks. Joukkueen riveissä pelaavat kapteeni Ristomatti Lanteen lisäksi juuri SM-hopeaa voittanut Santtu Leskinen (alakuvassa) sekä vahvasti SM-kilpailuissa pelanneet Pyry Hyrkkönen ja Saska Huttunen. SM-kilpailuiden aikaan kertoivat Leskinen ja Huttunen tulevan viikonlopun olevan kesän kohokohta. Joukkue lähtee rennosti ja hyvän fiiliksen kautta haastamaan koko porukkaa.

Mielenkiintoista on myös nähdä järjestävien seurojen Tampereen Tennisseuran ja Valkeakosken Tenniksen kunto (lue VT:n ennakko). Joukkueet kohtasivat viime vuonna pronssiottelussa ja siinä pidemmän korren vei TaTS.

Miehet
TVS, HVS, VarTe, VT, TaTS, Smash-Kotka, Break Point, Ducks

Naiset
ÅLK, Smash, HVS, LVS, OVS, Smash-Kotka, TVS, TaTS

KAAVIOT: MIEHET | NAISET (julkaistaan perjantaina ennen klo 14:00)

Miehissä yhdessä otteluparissa pelataan kolme kaksinpeliä ja tarvittaessa kaksi nelinpeliä. Naisten ottelupari sisältää kaksi kaksinpeliä ja tarvittaessa yhden nelinpelin. Yksittäisten otteluiden kolmas ja ratkaiseva erä pelataan kymmenen pisteen ottelutiebreikkinä. Joukkueiden pelaavat kokoonpanot selviävät juuri ennen otteluita.

Lähde: Tennisliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.