Lauantain Kuortane Gamesin keihäänheitto kulki vahvasti vierasvoittoisissa merkeissä. Kovatasoisessa kisassa parhaista tuloksista vastasivat muut kuin suomalaisheittäjät.

Parhaana suomalaisena Lassi Etelätalo sijoittui neljänneksi tuloksella 79,32, jolla ei kuitenkaan ollut asiaa lähellekään kolmen parhaan joukkoa.

Latvialainen Gatis Cakas oli kisan kolmas mukavalla tuloksella 82.92, mutta voittotaisto käytiin ruotsalaisen Kim Ambin ja saksalaisen Johannes Vetterin välillä. Tasaisen sarjan heittänyt Amb oli viimeiseen heittoon saakka kiinni ykkössijassa tuloksella 85,68, mutta Vetter kiskaisi kuudennella heitollaan kuluvan kaudne toiseksi pisimmän kaaren maailmassa ja 86.94 riitti voittoon.

– Hieno voitto ja kisan loppu minulle. Harmi, että kaaduin viivan päälle toisella kierroksella, mutta sellaista urheilu on, Vetter totesi Yle Urheilulle ja viittasi noin 90-metriseen kaareen, joka jäi yliastumisen takia mittaamatta.