Australialaisen jalkapallon pääsarja AFL:ssa nähtiin omalaatuinen tapahtumaketju, joka johti seuran saamiin 50 000 Australian dollarin sakkoon koronamääräysten rikkomisesta. Collingwoodin puheenjohtaja Eddie McGuire ehti vain vajaata vuorokautta aiemmin vaatia rangaistusten koventamista ja vaatimus kolahti nyt omaan nilkkaan.

AFL:n koronamääräykset ovat varsin tiukat ja joukkueet elävät käytännössä otteluitten ulkopuolella omassa ”kuplassaan”. Collingwoodin valmentajat Nathan Buckley ja Brenton Sanderson olivat pyytäneet lupaa tenniksen pelaamiseen muualla kuin joukkueen majapaikassa ja saaneet sen. Kaksikko päätyi kuitenkin pelaamaan nelinpeliä kahden muun pelaajan kanssa, jotka eivät kuuluneet Collingwoodin kuplaan.

Valmentajille selvisi nopeasti majapaikkaan paluun jälkeen, että AFL:n sääntöjä oli rikottu ja seura itse raportoi asiasta liigalle. Viranomaismääräyksiä tapahtumassa ei rikottu, mutta liiga lätkäisi kuitenkin omien sääntöjensä rikkomisesta sakot.

Valmentajat ottivat syyt kokonaan omille niskoilleen.

– Luulimme noudattaneemme määräyksiä, mutta pian paljastui, että näin ei ollut, Buckley sanoi seuran tiedotteessa.

– Mitä tulee taloudellisiin sanktioihin, Brenton ja minä olemme sitoutuneet vastaamaan niistä itse. Kannamme vastuumme teoistamme ja niiden seurauksista, mitä tahansa ne ovatkaan.