Suomalaispelaajille kovat lohkot beach volleyn EM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

Beach volleyn vajaan kolmen viikon päästä pelattavien Euroopan mestaruuskilpailujen lohkoarvonnat suoritettiin keskiviikkona. Suomalaisista mukana ovat Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen ja Niina Ahtiainen / Riikka Lehtonen.

EM-kisat pelataan Latvian Jurmalassa 15.-20. syyskuuta. Naisten pelipäivät ovat 15.-19.9. ja miesten 16.-20.9. Miesten sarjassa ei suomalaisosallistujia ole.

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen on turnauksessa sijoitettu 13:nneksi. Samaan lohkoon heidän kanssa tulivat mm. viime vuoden MM-kisojen viitoset ja 2018 nuorten Euroopan mestarit Nadezda Makroguzova / Svetlana Kholomina Venäjältä sekä kuuden vuoden takainen hollantilainen Euroopan mestari Marleen Ramond-van Iersel yhdessä Pleun Ypman kanssa. Lohkon neljäs pari on Puolasta.

28:nneksi sijoitettujen tuoreiden Suomen mestarien Niina Ahtiaisen ja Riikka Lehtosen lohkon ennakkoon vahvin vastustaja on isäntämaan Latvian hallitseva EM-kaksikko Anastasija Kravcenoka / Tina Graudina. Lohkon muut parit tulevat Itävallasta ja Venäjältä.

– Molemmille suomalaispareille kovatasoiset lohkot. Totta kai tavoitteena on lähteä hakemaan niistä jatkopaikkoja, kommentoi päävalmentaja Kai Liukkonen lohkoarvontoja Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomalaisparien EM-lohkot

Lohko D
Nadezda Makroguzova / Svetlana Kholomina, Venäjä #4
Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen, Suomi #13
Pleun Ypma / Marleen Ramond-van Iersel, Hollanti #20
Jagoda Gruszczynska / Aleksandra Wachowicz, Puola #29

Lohko E
Anastasija Kravcenoka / Tina Graudina, Latvia #5
Katharina Schützenhöfer / Lena Plesiutschnig, Itävalta #12
Ksenia Dabizha / Daria Rudykh, Venäjä #21
Niina Ahtiainen / Riikka Lehtonen, Suomi  #28

Molemmissa sarjoissa on mukana 32 joukkuetta, 29 rankingin mukaan ja kolme ns. villillä kortilla. Maakiintiö on neljä, paitsi isäntämaalla kuusi paria.

Pelijärjestelmänä on ns. modified pool play eli turnaus käynnistyy kahdeksalla neljän joukkueen lohkolla, joista kustakin kolme parasta pääsee jatkopeleihin.

Turnauksessa jaetaan molemmissa sarjoissa 100 000 euroa palkintorahoina. Voittajan osuus on 20 000 euroa, kakkosen 15 000 euroa ja kolmosen 10 000 euroa. Lohkojen viimeisille on luvassa 500 euroa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.