Suomen alppitykki Ruotsin maajoukkueen mukaan

© Kuva: Getty Images

Ski Sport Finland kertoo verkkosivuillaan, että Suomen alppimaajoukkueen Samu Torsti, 28, Vasa Skidklubb, harjoittelee alkavalla kaudella Ruotsin tekniikkamaajoukkueen kanssa.

Tekniikkalajien spesialisti, erityisesti suurpujottelun maailmancupia laskeva Torsti on lyhyellä tähtäimellä Suomen yksittäinen miesten maailmancupia kiertävä urheilija, joka tarvitsee vaatimustason edellyttämät resurssit menestyäkseen. Torstin ohjelmasta ja valmennuksesta vastaa Ruotsin miesten maajoukkueen päävalmentaja Fredrik Kingstad. Yhteistyö muodostui helposti sekä samankaltaisia resurssitarpeita ja yhtymäkohtia löytyi myös Ruotsin maajoukkueesta.

– Ruotsilla on melko vastaava tilanne tekniikkalajeissa, joissa Matts Olssonin ja André Myhrerin lopettamisten jälkeen ainoastaan Mathias Rönngrenin ja Kristoffer Jacobsenin odotetaan laskevan alkukaudesta maailmancupia. Neuvotteluita käytiin kevään aikana ja yhteinen sävel löytyi helposti ja päätös tehtiin yhdessä urheilijan sekä maajoukkuetiimien välillä. Myös vallitsevasta maailmantilanteesta johtuen on luonnollista rakentaa yhteistyötä ja yhdistää resursseja, kommentoi alppihiihdon urheilujohtaja Tommi Viirret.

Ruotsin maajoukkueen matkaan menevälle Torstille yhteistyö tuntuu luontevalta eikä vaasalaiselle ruotsi työkielenä uudessa tiimissä tuota päänvaivaa.

– Tämä yhteistyö oli oikeastaan ainoa vaihtoehto urani kannalta ja tässä kohtasi täydellisesti ruotsalaislaskijoiden ja minun valmennukselliset tarpeeni. Näin ensimmäinen leirin jälkeen en voi kuin huokaista helpotuksesta: minut otettiin mutkitta heti osaksi joukkuetta niin laskijoiden kuin valmentajien puolesta ja myös oman kehittymisen kannalta päästiin jo konkreettisesti tekemään töitä. Homma rullaa hyvässä tasapainossa eteenpäin uutta henkilökohtaista välinevalmistajaa, HEAD:iä myöden. Nautin jälleen jokaisesta käännöksestä mitä sain pujotella näin viiden kuukauden lumelta pois olemisen jälkeen, myhäilee Torsti.

Torstin harjoitusohjelmaan mahtuu suurpujottelun lisäksi pujottelua ja supersuurpujottelua (Super-G).

Torsti edustaa Suomea ja on yhä edelleen Suomen maajoukkueen jäsen. Tukea tarjoavat kauden aikana myös Suomen miesten maajoukkueen valmennustiimi, päävalmentaja Osi Inglin ja valmentaja Pasi Laitakari.

Tällä hetkellä Suomen alppimaajoukkueen harjoitus- ja kilpailuohjelman tavoitteena on vakiinnuttaa paikka nuoremmille alppihiihtäjille osaksi maailmancupia laajalla lajiosaamisella Inglinin ja Nicolas Burtinin (naisten maajoukkue) johdolla. Ski Sport Finlandin tavoitteena on viedä urheilijat maailman terävimpään kärkeen ja mahdollistaa kaikille urheilijoille heidän tasoaan vastaava toimintaympäristö.

Lähde: Ski Sport Finland


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.