Yösuunnistuksen SM-mitalit ratkottiin Liperin Pärnävaaralla Lumonite SM-yössä. Maasto tarjosi suunnistajille monella tapaa vaativaa suunnistusta paikoin peitteisessä suppa- ja harjumaastossa.

Naisten kilpailussa Rastikarhujen Mira Kaskinen kirkasti viime vuoden hopeamitalin, ja suunnisti mestariksi lähes minuutin erolla SK Pohjantähden Marika Teiniin. Pronssille suunnisti Tampereen Pyrinnön Anni Haanpää lähes neljä minuutin erolla Kaskiseen.

– Kyllä siellä maastossa omat haasteet oli, ja tarkkana sai tänään olla. Otin varmoja polkuja kiertäviä reitinvalintoja, ja suunnistus sujui ilman isompia virheitä. Matkalla oli vähän sattumuksiakin, ja huuli sekä jalka otti siellä osumaa, kun kaaduin yhdessä rinnekivikossa. Mutta hyvin onnistuin puujalasta huolimatta, kuvailee voittaja Kaskinen Suunnistusliiton verkkosivuilla.

Miesten kilpailussa Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka rynnisti mestariksi lähes kahden minuutin erolla Ikaalisten Nousevan-Voiman hopeamies Aleksi Karppiseen. Pronssia otti Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen.

– Tämä legendaarinen vuoden 2000 Jukolan Viestin näyttämö toimii SM-yössäkin. Maasto tarjoaa sopivasti kaikenlaista, ja vihreät alueetkin kuuluvat tähän maastoon. Tänään oli aika vaihtelevaa menoa. Siellä oli paljon hyviä pätkiä, mutta sitten myös yksittäisiä huonoja rastivälejä, joissa tein muutaman virheen. Jonkin verran tein reitinvalinnoissa kiertoja, mutta olisi ehkä voinut kiertää vieläkin enemmän. Tulokseen ja suoritukseen olen kuitenkin tyytyväinen, kertoo puolestaan mestari Kuukka.

Lähde: Suunnistusliiton verkkosivut