Kolea ja tuulinen sadesää ei verottanut pikaviestin kotimaisten kärkijoukkueiden vauhtia viestinjuoksun SM-kilpailuissa Kotkassa. Esbo IF uusi miesten 4×100 metrin mestaruuden olosuhteisiin nähden erinomaisella ajalla 40,38. Jyväskylän Kenttäurheilijat teki samoin ja voitti naisten pikaviestin ajalla 45,22. Molemmat ovat kauden kotimaisia kärkituloksia.

Esbo IF vei kapulaa nelikolla Jonathan Brace, Tuukka Huuskola, Oskari Mörö ja Roope Saarinen. Joukkueen voittoaika on Suomen kaikkien aikojen kahdeksanneksi paras seurajoukkueen juoksema tulos.

– Samalla tyylillä mentiin kuin viime vuonna ja se toimi hyvin, Brace arvioi omaa ja joukkueensa suoritusta, joka tyydytti jokaista juoksijaa.

– Pikaviestit ovat hyvää vaihtelua, kun nopeus on kunnossa. Itsellä teki tiukkaa päästä joukkueeseen, mutta oli hienoa olla mukana ja joukkueen aika oli hyvä, Mörö hehkutti.

Sinetin voitolle juosseella Saarisella on viime aikoina ollut terveysongelmia, mutta Karhulan kentän koleissa oloissa piikkari liikkui rivakasti.

– Minulla oli heikotusta ja huimausta ennen Ruotsi-ottelua ja se piti jättää väliin. Oli vaan niin huono olo, ettei pystynyt kilpailemaan. Nyt oli vielä alkuerää edeltäneessä verryttelyssä huono olo, mutta se oikesi siitä. Ihan ok-juoksun sain aikaiseksi, vaikka kylmässä kelissä pohkeet alkoivat vähän nykiä, Saarinen kertoi.

Huono kenraali pohjusti Oulun SM-hopean

Erinomaisen ajan 40,76 juoksi myös pikaviestissä toiseksi sijoittunut Oulun Pyrintö, jonka aloittajana toimi Eetu Rantala, takasuoran juoksi Samuel Purola, takakaarteen 17-vuotias Niko Kangasoja ja ankkuriosuuden Samuel Purolan kaksoisveli Eeli Purola.

Kauden kärkitulosta hallussaan pitänyt Jyväskylän Kenttäurheilijat joutui matkaan ilman loukkaantunutta Viljami Kaasalaista. JKU kamppaili kuitenkin kolmanneksi ajalla 41,35 niukasti ennen Helsingin Kisa-Veikkoja ja Sibbo-Vargarnaa, joiden ajat olivat 41,41 ja 41,47.

– Oltiin luottavaisia meidän viestitekemiseen. Treeneissä merkit kulkivat hyvin. Mutta meillä oli huono kenraali, kun ei saatu kapulaa maaliin aluemestaruuskilpailuissa. Ei ryhdytty panikoimaan, vaan opittiin siitä ja vaihdot menivät nyt hyvin, Rantala sanoi.

Samuel Purola oli samaa mieltä Rantalan kanssa.

– Hyvin se meni, vaikka itseäni vähän pelotti juosta, kun oli tällainen keli ja vähän kiristeli paikkoja. Olen tyytyväinen siihen, että kulki hyvin ja pysyin ehjänä.

Lähde: Urheiluliitto