Veitsiluodon Kisa-Veikot kiihdytti B-finaalista naisten 4×400 metrin Suomen mestariksi hyvällä ajalla 3.45,12.

– En olisi uskonut, että ihan näin hyvää aikaa pystytään juoksemaan. Oli oikeastaan onni meille, että päästiin juoksemaan B-erään. Saatiin juosta kaikki rauhassa B-erässä omaa juoksua eikä lähdetty muiden perässä höntyilemään, Baas hehkutti.

– Toki myös se lauantainen 4×100 metrin neljäs sija vähän sisuunnutti.

B-erään viime vuoden mitalijoukkue joutui, koska sillä ei ollut tilastotulosta tältä kaudelta.

VKV:n viestin avasi Teea Järvinen, jonka osuusaika oli 59,6. A-erässä Lahden Ahkeran Sanna Erkinheimo ja Esbo IF:n Jessica Rautelin avasivat 2,4 sekuntia nopeammin 57,2. Sen jälkeen VKV:n muut juoksijat paransivat jokainen noin kahdella sekunnilla edellisen osuuden juoksijaan nähden.

Toisella osuudella VKV:n 34-vuotias Erika Utriainen juoksi 57,0, kolmannella osuudella toisen polven Suomen mestari Elisabet Salmela upeasti 55,4 ja ankkurina hallitseva 400 metrin Suomen mestari Metta Baas loistavasti 53,2.

– Sama se missä erässä juostaan, täysillähän sitä mennään kuitenkin aina, Utriainen sanoi.

A-erän voittaneen Helsingin IFK:n aika oli lähes kolme sekuntia VKV:ta hitaampi 3.48,04. HIFK:n toisella osuudella juoksi hallitseva 100 metrin Suomen mestari Lotta Kemppinen. Kahdella viimeisellä osuudella HIFK:n Inka Pöyry ja Viivi Lehikoinen vetivät mainiosti 55,9 ja 55,4.

Kolmanneksi sijoittui Jyväskylän Kenttäurheilijat ajalla 3.48,90. JKU:n toisella osuudella juoksi Nooralotta Neziri osuusajan 56,2. HKV:n ankkuri Amira Chokairy juoksi A-erän nopeimman osuusajan 54,9 ja nosti joukkueensa neljänneksi.