Rauta-arvot kuntoon – Suomen mestaruus tuli

© Kuva: Getty Images

Ensimmäistä vuotta miesten sarjassa juokseva Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki voitti maastojuoksun SM-kisojen miesten mestaruuden ajalla 31.22. Mestaruus maistui, sillä takana on takkuinen ratakausi.

– Kesällä rauta-arvot olivat matalla ja tuli sippaaminen joka kilpailussa. Kun ei ollut rautaa ei jaksanut juosta, Ihamäki sanoo Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

Raudan puutteen Ihamäki keksi viimevuotisen 22-vuotiaiden mestarin Mikko Hirvosen vinkistä ja vajaa kuukausi ennen Kalevan kisoja alkoi rauta-arvojen kohentaminen.

– Kovasti olen sen jälkeen tankannut, verilättyjä, pillereitä ja jauhelihaa, Ihamäki toteaa.

Rauta-arvojen ohella myös juoksukunto on noussut niin hyvin, että Ihamäki uskoi harjoitusten perusteella voivansa taistella voitosta Kurikassa.

Ihamäen nykäistessä noin 7 kilometrin kohdalla kärkiryhmästä putosivat vuosien 2016, 2017 ja 2018 mestari Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää sekä alkumatkasta vetotöitä tehnyt Joensuun Katajan Arttu Vattulainen.

Voiton Ihamäki ratkaisi kilometrin mittaisessa loppukirissä, jossa ranskalainen Turun Tovereita edustava Frédéric Tranchand taipui toiseksi. Maalissa Ihamäen ja Tranchandin välinen ero oli kahdeksan sekuntia.

– Oli helpotus, kun kova kirmies Arttu Vattulainen putosi matkalla ja samoin Jarkko Järvenpää. Kaikella kunnioituksella Tranchandia kohtaan, ajattelin, että pystyn hänet kirissä voittamaan, Ihamäki kerto0.

Järvenpää oli kolmas ja hävisi voittajalle 19 sekuntia. Joensuun Katajan Arttu Vattulainen oli neljäs 38 sekuntia kärjestä.

Lähde: Yleisurheilu.fi


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.