Suomalaisjoukkue hienoon voittoon Mestarien liigassa – ”Ei annettu mitään mahdollisuuksia vastustajalle”

© Kuva: Getty Images

Ford Levoranta Sastamala eli VaLePa selvitti miesten lentopallon Mestarien liigan 1. kierroksen lohkonsa ensimmäisen pelin tyylillä Romanian Galatissa keskiviikkona. Avauspelinsä koronatodistusten puuttumisen takia luovuttamaan joutunut kroatialainen OK Ribola Kastela kaatui 3-0 (25-10, 25-22, 25-17). Näin lohkovoitto ja jatkopaikka ratkeaa torstain ottelussa isäntäjoukkue C.S.M. Arcada Galatia vastaan.

– Tyytyväinen joukkueen peliin, pystyimme pitämään oman tasomme alusta loppuun. Ensimmäisessä erässä oli jo selvää millainen tasoero joukkueiden välillä on ja sen jälkeen piti vain keskittyän hoitamaan homma loppuun asti. Torstaina on sitten finaalipeli. Hyvä, että saatiin peli alle, Mikko Esko kommentoi.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko oli passarin kanssa samoilla linjoilla.

– Vastustaja oli odotetun kaltainen. Meiltä hyvä alku ja ei annettu mitään mahdollisuuksia vastustajalle. Toisessa erä vähän herpaantui oma tekeminen ja lähdettiin tekemään liikaa virheitä syötönkin pehmetessä. Oikein tyytyväinen torjuntapeliin, siitä on hyvä rakentaa puolustusta. Huomenna ihan eri luokan vastustaja.

VaLePa löi avauserässä luun kurkkuun Kastelalle karaten heti erän alussa. Avauserän 25-10 jälkeen toinen erä eteni pienemmällä erolla, mutta silti koko ajan suomalaisjoukkueen otteessa. Kolmannessa erässä tahti taas hieman kiihtyi ja noin tunnissa taululta löytyi odotetut loppunumerot.

CEV_n tilastojen mukaan hakkuri Aaro Nikula teki 18/+17 ja pisteistä peräti kahdeksan syntyi torjunnoilla. Romans Sauss kasasi 9/+5, Sakari Mäkinen 7/+3, David Pettersson 7/+5, passari Mikko Esko 7/+5 ja Mikko Karjarinta 2/-1. Liberona ahersi Risto Ruohola. Myös Juho Kaunistto ja Pälkäneen Lukon lainamies Sami Pettersson kävivät kentällä.

VaLePa vei torjunnat 14-5 ja hyökkäysprosentit olivat 51%-35%.

Galatin ja VaLePan välinen ratkaiseva kamppailu pelataan torstaina kello 18.

Lähde: Lentopalloliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.