Suomalaispelaaja avaa kautensa Puolassa – ”Olen kotiutunut tänne hyvin ja seura on aivan mahtava”

© Kuva: Juha Tamminen

Lentopalloilija Eemi Tervaportti avaa sunnuntaina jo yhdennentoista kautensa ulkomailla. Sun Volleyn mestarikevään 2010 jälkeen Tervaportin passeista on päästy nauttimaan Ranskassa, Belgiassa, Turkissa, Puolassa sekä Kreikassa. Tällä kaudella 31-vuotias passari nähdään toistamiseen Puolan Plus-Liigassa, nyt Jastrzębski Węgielin riveissä.

Lentopallokulttuurissa Tervaportin nykyinen asuinmaa on ehdotonta eliittiä. Korona-aikana toki rajoituksia on kauden alussa luvassa, mutta yleiseen hypeen sekään ei sinänsä kynsiään pysty syvälle iskemään.

– Kaikki on ihan suunnitelmissa ja aikataulussa, joten sunnuntaina laitetaan liigakausi käyntiin. Koronatestejä on tehty täällä olon aikana jo neljä. Avauspeliin taitaa täällä meillä saada ottaa yleisöä 25% normikapasiteetista.

– Olen kotiutunut tänne hyvin, seura on aivan mahtava. Pääsin jopa viikoksi käymään kotiin lapsen syntymän aikana. Arvostan suuresti. Kaupunkikin on sopivan pieni, toisen kerran juuri isäksi tullut Tervaportti paketoi kuulumisensa Jastrzębie Zdrój´n kaupungissa Puolan eteläosassa aivan Tsekin rajan tuntumassa.

Avauspelissä Jastrzębski saa vastaansa maailmanmestari Igor Kolakovicin Iranista valmentajakseen saaneen Warta Zawiercien, joka sijoittui viime kaudella liigassa kymmenenneksi.

Tervaportin seura on voittanut Puolan mestaruuden kertaalleen (2004) ja viihtyi 2010-luvulla useasti mitaleilla (yksi hopea, neljä pronssia).

– Kyllähän tarkoitus on olla kärkikahinoissa mukana tälläkin kaudella. Vaikka treenipelit ovat menneet vähän alavireisesti, niin meillä on kyllä hyvä jengi. Potentiaalia on paljon ja saamme varmasti ison hyödyn siitä, että meillä on laaja ryhmä.

Tervaportin kanssa passariosaston muodostaa 33-vuotias MM-pronssimitalisti ja 2014 MM-kisojen parhaaksi passariksi valittu saksalainen Lukas Kampa. Kampalle kausi seurassa on jo viides.

Muut joukkueen ulkolaispelaajat ovat Hurrikaani-Loimaassakin loistanut marokkolaishakkuri Mohammed Al Hachdadi, ukrainalainen keskipelaaja Yuriy Gladyr sekä ranskalainen yleispelaaja Yacine Louati.

Joukkueen päävalmentajana toimii australialainen Luke Reynolds, jonka vaimo Hillary Hurley-Reynolds pelasi kauden 2015-2016 HPK:ssa  ja 2014-2015 LiigaPlokissa Mestaruusliigaa.

Jastrzębski pelaa myös Mestarien liigaa, jossa se saa 1. kierroksen lohkossa kotiinsa vastaansa jo reilun viikon kuluttua  22.-24. syyskuuta valkovenäläisen Stroitel Minskin ja hollantilaisen Dynamo Apeldoornin. Lohkovoittaja jatkaa toiselle kierrokselle.

– Treenaamista, syömistä ja nukkumistahan tämä on pääosin ollut. No, Lukas on houkutellut tässä tutustumaan tarkemmin myös golfin saloihin ja juuri pelasin ensimmäisen täyden kierroksen 113 lyöntiin. Oli aika haastava kenttä eli olen tyytyväinen. Hyvää ja turhauttavaa touhua. Mukavasti unohtuu kaikki muu kuten kalastaessa, Tervaportti kertoili.

Plusligan joukkueet kaudella 2020-2021 (Suomen Mestaruusliigassa aiemmin pelanneet)

Aluron CMC Warta Zawiercie (Garrett Muagututia)
Asseco Resovia Rzeszów
Cerrad Enea Czarni Radom
Cuprum Lubin (Ronald Jimenez)
GKS Katowice (Dustin Watten)
Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Indykpol AZS Olsztyn
Jastrzębski Węgiel (Eemi Tervaportti, Mohamed Al Hachdadi)
MKS Będzin
PGE Skra Bełchatów
Stal Nysa
Ślepsk Malow Suwałki
Trefl Gdańsk
VERVA Warszawa ORLEN Paliwa

Lähde: Lentopalloliitto


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.