Suomalaispelaaja sai maajoukkuetoverin seurakaverikseen Ranskaan – ”Tykkään tästä tilanteesta”

© Kuva: CEV

Kolmannen kautensa ranskalaisjoukkue Nantes Volley-Ballissa aloittava passari Kaisa Alanko sai sunnuntaina alkavalle kaudelle mukavan lisän, kun maajoukkueesta tuttu pelikaveri, yleispelaaja Suvi Kokkonen, siirtyi historiassa kaksi finaalipaikkaa saavuttaneen seuran riveihin. Ranskan PRO F-liigan lisäksi joukkue nähdään myös Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Valmistautuminen kauteen on tunnetuista sylstä ollut kovinkin erilainen, kuten Alanko valaisee.

– Perjaatteessa valmistautuminen on lähtenyt jo sieltä keväästä kun kausi pistettiin kesken kaiken pakettiin ja fysiikkaohjelmat alkoivat pyörimään. Preseason oli täällä pidempi mitä yleensä pääsen joukkueen kanssa viettämään. Aloitimme myös aikasemmin, koska lentopalloon oli tullut niin pitkä breikki. Kuukausi treenattiin kovaa ja ehdittiin pelaamaan neljä harjoituspeliä, Alanko taustoittaa.

Synkkiä pilviä nantesilaisten taivaalle tuli treenipeleissä, kun saksalainen yleispelaaja Katharina Schwabe loukkaantui. Seurajohto reagoi kuitenkin nopeasti hankkien serbialaisen Sanja Bursacin. Nyt tällä ryhmällä joukkue on päässyt harjoittelemaan viikon.

– Omat tavoitteeni on,että pystyttäisiin pelaamaan liigakausi ja Mestarien liigan pelit alusta loppuun sekä pysyttäisiin terveinä nauttien jokaisesta hetkestä. Mestarien liigaan meille sattui ihan jäätävän hyvä lohko, mahtava taas päästä pelaamaan Coneglianoa ja Fenerbachea vastaan. Liigassa joukkueet vaikuttavat suhteellisen tasaisilta ja uusia kovia joukkueita on muodostunut, Alanko kertoo.

Suvi Kokkoiselle kausi ulkomailla on ensimmäinen.

– Asiat ovat sujuneet todella kivasti. Joukkue on kiva ja hyviä pelaajia täynnä. Nantes on ollu monta vuotta todella hyvä joukkue, ja niin tälläkään kaudella.

Kilpailu peliajasta on kovassa joukkueessa yleispelaajilla kova, kun serbin ja suomalaisen lisäksi riveissä on mm. Mulhousesta tullut Carli Snyder sekä ranskalainen Luawe Tangopi.

– Tykkään tästä tilanteesta, että vaikka olen nuorempi niin pystyn taistelemaan pelipaikasta ja harjoituspeleissä sainkin todella paljon vastuuta. Alku oli meille vähän haastava, kuten varmaan kaikilla joukkueilla, mutta tuntuu kyllä että tästä pikkuhiljaa alkaa löytymään se millainen joukkue me olemme. Ja tottakai mestaruus on tavotteena, Kokkonen paljastaa.

Ranskalainen Cyril Ong toimii joukkueen päävalmentajana kolmatta kautta.

Nantes avaa liigan sununtaina Marcq-en-Baroeulin vieraana Lillen liepeillä Pohjois-Ranskassa.

Ranskan liigassa mestaruus ratkaistaan suoraan kaksinkertaisella runkosarjalla ilman pudotuspelejä.

Liigassa nähdään peräti 15 Suomen Mestaruusliigassa pelannutta pelaajaa, joista viime kaudella maassamme pelasivat Istresin Mary-Kate Marshall ja Caila Stapleton LP Kangasalassa sekä Chamaliersin Ivana Jeremic ja totta kai Kokkonen Hämeenlinnassa.

Ranskan PRO F-liigan joukkueet kaudella 2020-2021 (Mestaruusliigassa pelanneet pelaajat)

Beziers (Dayana Segovia, Malina Terrell)
RC Cannes (Claire Felix)
VBC Chamaliers (Ivana Jeremic)
France Avenir 2024 (nuorten maajoukkue)
Istres Provence (Pauline Martin, Caila Stapleton, Mary-Kate Marshall, Mia Swanegan)
Volero Le Cannet
Marcq-en-Baroeul
Olympique Mougins VB (Oni Lattin)
ASPTT Mulhouse
Nantes VB (Suvi Kokkonen, Kaisa Alanko)
Paris Saint-Cloud
Pays D´Aix Venelles (Fatou Diouck)
Saint-Raphael Var VB
Terville-Florange (Lena Lymareva-Flink, Mita Uiato)
Vandoeuvre Nancy VB (Kristiine Miilen)

Lähde: Lentopalloliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.