Suomen maajoukkueessa dominoinut pelaaja vaihtoi seuraa ulkomailla – Uuden kielen kanssa vielä ongelmia

© Kuva: CEV

Lentopallomaajoukkueen hakkurin pelipaikkaa jo useamman vuoden ajan dominoinut Pia Korhonen on ollut monen uuden asian edessä urallaan viimeiset 1,5 kuukautta. Elokuun alussa 23-vuotias Korhonen matkasi Italiaan, Sardinian saarelle, valmistautumaan tulevana sunnuntaina alkavaan maan toiseksi korkeimman sarjatason A2:n pelikauteen.

Kolme edellistä kautta vaihtelevasti loukkaantumisten ikävästi maustamana Saksassa Dresdenissä pelannut Korhonen edustaa tällä kaudella Geoville Hermaea Olbia -nimistä seuraa. Sen kotipaikka löytyy Pohjois-Sardiniassa ja seura lähtee nyt seitsemänteen kauteensa A2-liigassa sen länsilohkossa.

– Tulin tänne 6. elokuuta ja juuri tämän viikon alussa pääsin vihdoin muuttamaan kotiini. Ollaan koko tämä aika leireilty eri puolilla saarta. Kovaa on treenattu koko harjoituskausi, mutta vapaapäivinä on myös päästy nauttimaan lämpimästä säästä uima-altailla sekä saaren upeista maisemista, Pia kehuu.

Tuttuun tapaan kieli on aiheuttanut Italiassa omat mutkansa, mutta muuten elämä hymyilee Euran Raikun kasvatille. Korhonen on nimittäin sääntöjen mukaan joukkueen ainoa ei-italialainen. Muutenkaan lohkon kymmenestä joukkueesta ei löydy kuin neljä ulkolaispelaajaa.

– Meillä on potentiaalinen porukka pelaajia kasassa: sopivasti nuoria ja vähän kokeneempiakin pelureita. Vain muutama pelaaja puhuu kohtalaista englantia, valmentaja sitäkin vähemmän. Joten vielä on kommunikoinnin kanssa vähän ongelmia. On ollut ihan hauskaa toimia joukkueen ”englannin opettajana”, Pia virnistää.

Olbian avausvastustaja on sen kotihallissa Geopalacessa sunnuntaina iltapäivällä Marsala.

– Odottavin fiiliksin lähdetään peliin. Pitkän treenijakson jälkeen on mahtava fiilis päästä pelaamaan. Koronan takia ei valitettavasti päästy pelaamaan yhtään harkkapeliä ennen kauden alkua. Sardiniaan kuulemma päästetään muutenkin vähän varovaisemmin porukkaa Italiasta. Toivottavasti kuitenkin meillä vieraspeleihin matkustaminen onnistuu ongelmitta kauden aikana. Joukkueemme tavoite kaudella on playoffit ja liigan kärkijoukkoon pääsy, Pia tiivistää tuntojaan avauspelin kynnyksellä.

Avauspeliin on luvassa totta kai myös koronatoimia.

– Joukkueet saapuvat hallille eri aikaan ja perinteistä kättelyä pelin alussa ei tapahdu. Yleisöä ei ole ja meille tehdään taas testit ennen pelipäivää.

Italian A2-liigassa on mukana 19 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen lohkoon: Est (itä, 9 joukkuetta) ja Ovest (länsi, 10 joukkuetta). Lohkossa joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, jonka jälkeen viisi parasta selviää ylempään jatkosarjaan. Jatkosarjan voittaja nousee A1-liigaan ja toisesta nousupaikasta pelaavat ylemmän jatkosarjan sijoille 2-7 sijoittuneet sekä alemman jatkosarjan voittaja. Alemman jatkosarjan viimeinen puolestaan putoaa B1-liigaan.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.