Iranilaisen painijan Navid Afkarin tapaus on puhuttanut laajalti urheilupiireissä ja ennen kaikkea kamppailulajien ympärillä. Afkari sai kuolemantuomion osallisuudestaan mielenosoituksiin vuonna 2018 ja hänen väitettiin murhanneen Iranin hallituksen turvamiehen.

Afkarin puolesta vetosivat niin USA:n presidentti Donald Trump kuin UFC-pomo Dana White ja monet muut. Amnesty International vuoti Afkarin haastattelun, jossa tämä kertoi joutuneensa kidutetuksi ja että tunnustus oli kiristetty häneltä.

Mikään ei auttanut ja 27-vuotias Afkari hirtettiin lauantaina. Tieto saavutti UFC-illan Las Vegasissa ja suorassa lähetyksessä kerrottiin tapahtuneesta.

Tapaus otti koville monelle ottelijalle ja ehkä rankimmin Bobby Greenille, joka oli juuri aloittamassa omaa kamppailuaan. Green selvitti urakkansa voitokkaasti, mutta oli ottelun jälkeen täysin tolaltaan.

– Ei ole mitään puhuttavaa. Se kaveri menetti juuri henkensä. En halua puhua mitään juuri nyt, Green sanoi ottelun jälkeisessä haastattelussa MMA Fighting -sivuston mukaan.

– Tämä on niin surullista ja sekoitti kaiken. Veditte sen esiin juuri ennen otteluani ja se todella painui ajatuksiini. En voi edes puhua nyt. Kiitos paljon. Anteeksi.

(Jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

UFC

@ufc
“Broke my heart, bro."

@BobbyKGreen walks off his interview after learning of the passing of Navid Afkari.