Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on vapauttanut kolme venäläistä ampumahiihtäjää elinikäisestä kilpailukiellosta.

Sotshin talviolympialaisia koskevan dopingtutkinnan myötä ikuisen pannan saaneet Olga Viluhina, Jana Romanova ja Olga Zaitseva saivat valituksensa läpi.

CAS:n mukaan Viluhinan ja Romanovan tapauksissa ei ollut riittävästi näyttöä. Kyseessä oli pelkkä dopingepäilys, eikä sitä pystytty osoittamaan todeksi. Näin ollen Viluhina saa takaisin 7,5 kilometrin sprinttikisan olympiahopeansa.

Sen sijaan Zaitsevan dopingrike todettiin oikeaksi, mutta elinikäisen kilpailukiellon sijasta hän sai vain vuoden 2018 olympiakisoja koskeneen pannan.

Zaitsevin näytteestä löydettiin lokakuussa 2014 kahden henkilön dna:ta. Hän selitti tilannetta sillä, että virtsanäytteessä on hänen lisäkseen myös hänen miehensä dna:ta, joka on tullut seksin harrastamisen takia. Tämä selitys ei mennyt läpi.