Intialainen Hussain Shahzad aloitti kokkaamisen veljensä kanssa jo pienenä, eteni ensin kokiksi intialaisiin hotelleihin ja lopulta New Yorkiin. Sieltä tie vei hänet uransa suurimman yllätyksen pariin.

Vuonna 2014 newyorkilaisessa huippuhotellissa aloittanut Shahzad sai ymmärrystä esimieheltään, joka tiesi Shahzadin olevan halukas kokeilemaan jotain uutta ja vinkkasi tälle paikasta Kaliforniassa ”jonkun ATP-pelaajan luona”.

Shahzad ei tiennyt enempää, kunnes sähköpostien vaihdon jälkeen hänelle alkoi paljastua, että pesti olisi pääkokkina itse Roger Federerille ja tämän seurueelle Indian Wellsissa.

– Näin nimen Mirka Federer sähköposteissa ja ajattelin ’Ei h…tti, ei tämä voi olla totta’, Shahzad muisteli intialaissivusto Scroll.inille.

Pestistä tuli myös unohtumaton.

– Hänellä oli 24 hengen seurue. Meitä oli kaksi yksityiskokkia. Näin todellista luksusta ja nautin siitä myös tosi paljon.

– En ole koskaan tavannut niin eliittiin kuuluvaa väkeä, joka oli niin hämmästyttävän nöyrää. He kunnioittivat minua ja työtäni ja puhuivat aina kanssani samanvertaisena, Shahzad muistaa.

Tarjolla olisi ollut pysyvämpääkin pestiä Federerin leivissä, mutta Shahzad ei halunnut sitoutua liikaa yhteen asiaan ja on nyt jälleen kokkina kotimaassaan.