Menestynyt suomalaisurheilija lopettaa uransa – Yritti toisessa lajissa vielä Tokion olympialaisiin: ”Onhan se fakta, ettei minun enää kannata käydä kisoissa”

© Kuva: Getty Images

Moninkertainen maailmanmestari, Burton European Openin voittaja ja yksi menestyneimmistä suomalaisista lumilautailijoista Roope Tonteri on päättänyt, että hänen kansainvälinen kisauransa päättyy.

Tänä päivänä metsäyrittäjänä ja edelleen lumilauta-ammattilaisena työskentelevä Tonteri koitti vielä viime vuonna myös skeittimaajoukkueen mukana Tokion olympialaisiin, mutta se vain vahvisti ajatusta:

– Kun funtsin kesän, tein metsätöitä ja olin paljon metsässä, niin huomasin, ettei mua ahdista. Metsässä saan olla ihan rauhassa ja on kiva lähteä töihin, niin miksi enää itseäni kiusaisin tekemällä jotain, joka tuntuu tosi pahalta. Tämä on monen asian summa, että kisaaminen tuli päätökseen. Ja onhan se fakta, ettei mun enää kannata käydä kisoissa, jos mä olen kymmenes tai kahdeskymmenes. Kisoihin pitäisi lähteä siitä lähtökohdasta, että ollaan palkintopallilla. Nuoremmat menee ohi: sille ei voi mitään. Mä olen joskus ollut siinä asemassa, että olen mennyt vanhemmista ohi – ja nyt se on kääntynyt toisinpäin.

Lähde: Lumilautaliitto


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta