Helsinki City Running Day -juoksutapahtuman järjestelyissä on nivottu yhteen joustava toteutus ja korona-ajan juoksijoiden turvallisuudelle asettamat vaateet. Tapahtuman odotetaan keräävän lauantaina Helsingin kaduille lähes 8000 juoksijaa. Tapahtuman keskuspaikka on Olympiastadion.

– Olemme käyneet tarkasti läpi kaikki korona-aikaan liittyvät viranomaisohjeet ja seuranneet miten Suomessa ja muualla tapahtumia on näin aikoina toteutettu, sanoo Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumajohtaja Harri Hänninen.

– Tältä pohjalta on laadittu yksityiskohtainen toimintaohjeistus, joka on käyty läpi viranomaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Uskon, että Helsinki City Running Dayn juoksuihin osallistuminen on niin turvallista kuin se näissä oloissa on mahdollista.

Kuinka korona-aika näkyy juoksupäivän järjestelyissä?

– Kisatoimistossa Olympiastadinoilla, jossa jaetaan kilpailunumerot sekä tapahtuman Expossa on käytössä järjestelmä, jolla kontrolloidaan, että näissä tiloissa ei ole yhtä aikaa liian paljon ihmisiä. Käsidesiä on tarjolla runsaasti ja erityishuomiota on kiinnitetty ohjeistukseen ja opastukseen – eli turvakyltteihin ja kuulutuksiin.

Lähtöruuhkat vältetään

Juoksuissa ruuhkat syntyvät lähdössä, jotka Helsinki City Running Day -tapahtumassa viedään läpi erikoisjärjestelyin.

– Helsinki City Run -puolimaratonilla lähtöjä on viisi ja ne ovat 10 minuutin välein. Jokainen lähtö on jaettu vielä kolmeen lähtöryhmään, joilla on oma sisääntulo ”karsinaan”, jossa ollaan starttiin asti, eikä näin pakkauduta lähtöviivalle, Hänninen kertoo.

– Helsinki City Marathonin ja Marathonviestin startti on jaettu kahteen lähtöön, joista kumpikin jakautuu kolmeen lähtöryhmään. City 5 -katujuoksussa on yksi lähtö, mutta kaksi lähtöryhmää. Suosittelemme lähdössä kasvomaskin käyttöä.

Juoksujen juottopaikoilla noudatetaan Hännisen mukaan tarkkaa protokollaa.

– Siellä toimitsijoilla on suojakäsineet, kasvomaskit ja jokainen työntekijä on saanut kirjalliset ohjeet, kuinka juottopaikoilla toimitaan, Hänninen kertoo.

Lähde: Urheiluliitto