Pitkän linjan pelinjohtaja Tomi Niskanen käskyttää Vimpelin Vedon Superpesis-joukkuetta ensi kaudella. Seuran ja Niskasen vastikään allekirjoittama sopimus on mallia 1+1 vuotta. Niskanen johti Lapuan Virkiän naisten Superpesis-joukkueen peliä kausilla 2018–2020.

Niskasella on kokemusta niin miesten kuin naistenkin Superpesis-joukkueen pelinjohtotehtävistä. Hän on urallaan käskyttänyt miesten puolella Kankaanpään Mailan ja Koskenkorvan Urheilijoiden Superpesis-joukkueita. Niskanen johdatti KaMa:n hallimestariksi vuonna 2012. Virkiän lisäksi Niskanen on laittanut merkkiä päälle muiden muassa PeTo-Jussien tyttöjen ja naisten Superpesis-joukkueissa.

– Opettavaisimmat ovat olleet viimeisimmät vuodet. Erityisesti Lapuan-vuodet olivat mahtavaa aikaa ja itselläni kasvoi ymmärrys pelinjohtamisesta, valmentamisesta ja ihmisten kanssa toimimisesta näinä vuosina. Kehityskäyrä on ollut omasta mielestäni koko ajan ylöspäin ja halu oppia valmentajana ja pelinjohtajana johtivat siihen, että nyt on hyvä aika siirtyä Vimpeliin, Niskanen kertoo Vimpelin Vedon verkkosivuilla.

Vedon uusi käskyttäjä kertoo haluavansa kohdata joukkueen jäsenet yksittäisinä ihmisinä ja sitä kautta lähteä rakentamaan luottamuksen, että joukkueessa on turvallinen ja avoin ilmapiiri, missä ihmiset kunnioittavat ja arvostavat toisiaan ja ovat omina itsenään hyvine ja huonoine puolineen.

– Sitä kautta tulee tiivis hyvä joukkue. Aika tulee näyttämään, millaista peliä Veto tulee pelaamaan. Mutta varmasti ne hyvät asiat, mitä on päättyneellä kaudella ja viime vuosina tehty pidetään mukana ja koetetaan siihen tuoda omia lisänäkemyksiä. Pelilliset asiat alkavat muokkaantua kun nähdään, millaiseksi joukkue lopulta muodostuu ja kun pääsemme yhdessä käymään asioita läpi.

Lähde: Vimpelin Vedon verkkosivut