Suomalaisjoukkue kieltäytyi pelaamasta virolaisia vastaan – liitto mätkäisi tuntuvat sanktiot

© Kuva: Pekka Mäntylä

Käsipallon miesten SM-liigassa nähtiin pari viikkoa sitten merkillinen episodi. Grankulla IFK ilmoitti kieltäytyvänsä pelaamasta ottelua sarjaan osallistuvaa virolaista HC Tallinnia vastaan koronariskiin vedoten. Asian teki oudoksi se, että kyseessä olisi ollut GrIFK:n kotiottelu ja HC Tallinn pelasi samana viikonloppuna Turussa ÅIFK:ta vastaan normaalisti.

Käsipalloliitolta ei juuri ymmärrystä herunutkaan. Liiton tiedotteen mukaan GrIFK:n toiminta katsotaan Käsipalloliiton sääntöjen vastaiseksi, eikä ottelun peruuttamiselle ole ollut liiton tai SM-liigan sääntöjenmukaista tai viranomaisten ohjeisiin perustuvaa hyväksyttävää syytä.

Liiton kurinpitovaliokunta tuli kokonaisharkinnan perusteella siihen johtopäätökseen, ettei GrIFK:llä ole ollut hyväksyttävää syytä peruuttaa ottelua ja että GrIFK:ta tulee kurinpitosääntöjen 1 § nojalla rangaista.

Suomen Käsipalloliiton kurinpitovaliokunnan esityksen pohjalta on liittohallitus päättänyt seuraavaa:

– GrIFK määrätään pelaamaan peruuntunut ottelu GrIFK-HC Tallinn vieraskentällä eli Tallinnassa myöhemmin määrättävänä ajankohtana. GrIFK vastaa matkakustannuksistaan sekä ottelun järjestelykustannuksista. HC Tallinn saa ottelutapahtuman mahdolliset tuotot.
– GrIFK:n tulee vastata 27.9. ottelun peruuntumisesta aiheutuneet kaikki kustannukset Suomen Käsipalloliitolle, HC Tallinn -seuralle sekä ÅIFK:lle.
– GrIFK:lle määrätään menettelystään 2 500 euron sakko.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.