Brasiliassa järjestetyssä vapaaottelun amatööritapahtumassa Copa Thunder de MMA Amadorissa nähtiin melkoinen skandaali. Kehätuomari keskeytti ottelun vasta toisen ottelijoista tultua tyrmätyksi kolmesti peräjälkeen avauserässä.

Jessian Lucasin ja Michael Douglasin välinen ottelu oli käytännössä ohi 11 sekunnissa, kun Lucasin potku päähän pudotti Douglasin pitkin pituuttaan. Sitten alkoi tapahtua kummia.

Ottelua ei keskeytetty heti ja Lucas syöksyi takomaan maassa makaavaa Douglasia, mikä on amatöörisääntöjen mukaan kiellettyä, mutta tuomari Kleber Lopes antoi pieksemisen jatkua hyvän tovin ennen kuin meni väliin.

Lucas oli käytännössä tyrmätty jo kahdesti, mutta kaikkien yllätykseksi Lopes ei julistanut ottelua päättyneeksi, vaan pienen tauon jälkeen päästi ilmiselvästi jo täysin sekaisin olleen Douglasin vielä jatkamaan ja Lucas täräytti tämän välittömästi jälleen unten maille ennen kuin ottelu lopulta keskeytettiin.

Brasilian lajiliitto myönsi erotuomarin tehneen lyhyen ajan sisään useamman virheen. Lopes on erotuomariharjoittelija ja tulee ”saamaan lisäkoulutusta” ennen seuraavaa tuomarointitehtäväänsä.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

Barrele la pierna

@Barrelelapierna
La CANMMA (Comissão Atlética Nacional de MMA) saco un comunicado en su instagram sobre lo que sucedio en Thunder Fight. Esta bueno que salgan a reconocer errores y hablar de lo que hicieron los arbitros instagram.com/p/CHpnPabJ9rl/