Urheilugaalan oikeudenhaltijat ovat päättäneet, että vallitsevasta COVID-19-pandemiasta johtuen vuoden 2021 Urheilugaalaa ei järjestetä yleisötapahtumana, vaan urheiluvuotta juhlitaan tällä kertaa tv-lähetyksessä. Urheilugaala lähetetään 14.1.2021 klo 20 suorana lähetyksenä Yle TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

Vaikka vuosi on ollut poikkeuksellinen ja koronaviruspandemia on asettanut haasteita suomalaiseen huippu-urheiluun, seuratoimintaan ja ihmisten arkiliikuntaan, urheilu on jatkunut, ja ansaitsee juhlansa.

– Meille on tärkeää varmistaa, että urheilu tulee juhlituksi tänäkin vuonna. Turvallisuus ja vastuullisuus ovat kaiken toimintamme ytimessä, ja nyt tehty päätös keskittää koko gaala tv-lähetykseksi antaa upean mahdollisuuden tuoda nyt entistäkin vahvemmin urheilun juhla kaikkien suomalaisten kotisohville. On hienoa päästä juhlistamaan yhdessä urheilijoiden ja seurojen sekä eri urheilutoimijoiden tekemää työtä, ja toivonkin, että saamme ison joukon suomalaisia nostamaan yhdessä maljan suomalaiselle urheilulle, sanoo Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

– Urheilugaalan toteutustapa tv-lähetyksenä avaa meille mahdollisuuksia tuoda katsojat uudella tavalla juhlien ytimeen. Jo ennen gaalaa kaikki pääsevät halutessaan vaikuttamaan äänestämällä urheilun sykähdyttävintä hetkeä. Gaalailtana puolestaan vuorovaikutus tulee olemaan uudenlaisessa roolissa juhlahumussa, kuvailee Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala.

Lähde: Tiedote