Pesäpalloväen riemuksi lajilegenda Toni Kohonen (44) on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen Kouvolan Pallonlyöjien kanssa ja jatkaa näin mittavaa pelaajauraansa.

– Oman pelin suhteen odotukset ovat ehkä vähän isommat kuin menneellä kaudella. Pelipaikka oli viime kesänä kuitenkin tavallaan uusi, vaikka joskus kauan sitten olenkin polttolinjassa pelannut. Paljon opin tästä vuodesta ja vaikka peli ajoittain olikin ihan hyvää, pystyn vielä parantamaan paljon omalla tontilla, Kohonen kertoo.

Joukkueen tulevan kesän tavoitteesta Kohonen toteaa, ettei tavoitetta ole vielä joukkueen kesken asetettu.

– Ainahan tavallaan lähdetään mestaruutta hakemaan, mutta virallisesti mitään tavoitetta ei vielä joukkueella ole. Kesän päätteeksi joukkueesta lähti paljon kokemusta ja rutiinia pois. Kolikolla on myös toinen puoli, ja nyt ollaan saatu hyviä nuoria pelaajia tilalle. Mahdollisuudet joukkueella on varmasti ihan mihin vain, mutta joukkueen yhtenäisyyden löytyminen vaatii nyt paljon aikaa ja työtä.

Kohonen on voittanut urallaan kaiken mahdollisen. Palkintokaapista löytyy 10 SM-kultaa, 8 hopeaa ja yksi pronssi. Hänet on valittu pesäpallon Itä-Länsi -otteluun peräti 22 kertaa. Tätä tilastoa hän johtaa yksinoikeudella.

Vuoden pesäpalloilijan tittelin Kohonen on voittanut kolme kertaa. Vuoden lukkariksi hänet on valittu peräti 13 kertaa. Lisäksi hän on voittanut parhaan ulkopelaajan Kultainen räpylä -palkinnon seitsemän kertaa. Kohonen on täysin yivoimaisesti pesispörssin ykkösnimi. Pelattuja superpesisotteluita hänellä on myös enemmän kuin kenelläkään muulla. Peräti tuhannen ottelun raja häämöttää edessä jo tulevana kesänä.

Pelinjohtaja Iiro Haimi on jatkosopimuksesta mielissään:

– Koden sopimus on tärkeä palanen meidän joukkueelle. Joukkue uudistui jonkun verran, mutta näen tärkeänä, että meillä on kokeneita runkopelaajia edelleen mukana takaamassa jatkumoa edellisestä kaudesta. Koden rooli joukkueessa on edelleen iso niin henkisellä puolella kuin itse pelissäkin.

– Viime kausi osoitti sen, että Kode pystyy pelaamaan polttolinjassa erittäin hyvin, ja näin ollen saatiin tämän sopimuksen myös myös erittäin hyvä linjapelaaja joukkueeseen. Sisäpelin osalta rooli varmasti muodostuu hyvin pitkälle samanlaiseksi kuin viime kesänä, mutta lopullisesti nämä asiat nähdään sitten kesällä. Tämä sopimus on hieno asia joukkueelle, seuralle ja varmasti koko kouvolalaiselle pesäpalloväelle, Haimi iloitsee.

KPL:n pelaajahankinnoista vastaava Stefan Sburatura toteaa joukkueen olevan Kohosen sopimuksen myötä sikäli valmis, että ulkopuolelta ei pelaajia enää haeta.

– Edustusjoukkueen rinkiin nostetaan vielä joitakin omia junioreita haastajaryhmä-tyyppisesti, Sburatura kertoo.

Lähde: Kouvolan Pallolyöjien tiedote