Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen ja miesten maajoukkueen kapteeni Jarkko Nieminen tekevät Pohjois- ja Itä-Suomen kiertueen tulevien viikkojen aikana.

Tulevana lauantaina 21.11. vierailevat Nieminen ja Suutarinen Oulussa. Oulun Verkkopalloseuran kanssa yhteistyössä järjestettävä tapahtuma, Pohjoisen junioritennispäivä, on suunnattu alueen kilpajunioreille ja heidän valmentajilleen sekä valmentajille. Päivä aloitetaan klo 9.00 Niemisen ja Suutarisen vetämällä harjoitussessiolla.

Iltapäivällä järjestetään myös valmentajakoulutus ja vanhempaintapaaminen, joissa molemmissa Nieminen jakaa vinkkejään uransa varrelta. Tutustu junioripäivän sisältöön täältä. Mukana on viisi seuraa: OVS (Oulu), RoVS (Rovaniemi), KemTen (Kemi), KTK-GTK (Kokkola) ja YlTe (Ylivieska).

Viikon päästä lauantaina 28.11. matkustavat Nieminen ja Suutarinen Joensuuhun, jossa yhdessä Karjalan Tenniksen kanssa järjestetään vastaavanlainen kohtaamis- ja koulutuspäivä. Paikalle on tulossa myös muitakin seuroja idän suunnalta, esimerkiksi Kuopiosta ja Savonlinnasta.

– Haluamme olla tukemassa ja auttamassa suomalaisia seuroja sekä innostaa nuoria pelaamaan ympäri maan. Osaamisen kehittäminen läpi seuratoiminnan, valmentajat ja seuratoimijat sekä vanhemmat ja vapaaehtoiset, on tulevan strategiamme keskiössä. On hienoa päästä näkemään ja kuulemaan pohjoisen ja idän kuulumiset kasvotusten, kommentoi Suutarinen Tennisliiton verkkosivuilla.

Seurat ja Tennisliitto ovat rakentaneet päivistä vastuulliset ja terveysasiat otetaan huomioon ajan henkeen kuuluen – etäisyyksistä ja hygieniasta pidetään huolta sekä osallistujamääriä on rajattu ja kenttäkapasiteetti sekä aikataulut siirtymineen on huomioitu.

– Tarkoituksena on viettää antoisia, mukavia ja kehittäviä päiviä. On mukavaa päästä keskustelemaan lasten, vanhempien ja valmentajien kanssa – odotan näistä vuorovaikutuksellisia päiviä, voimme jokainen oppia toinen toisiltamme. Kohtaamisille on aina tarvetta ja tämän tyyppistä toimintaa tulemme liittona myös jatkossa tekemään, kertoo puolestaan Nieminen.

Suutarinen ja Nieminen korostavat yhteistyön merkitystä ja siitä näissä tulevissa tapahtumissa on erityisesti kyse.

– Yhteistyössä on voimaa, yhdessä olemme enemmän. Tämä epävarma aika on entisestään tätä korostanut ja mikä hienointa olemme huomanneet myös, että vaikka etäisyydet ovat pitkiä, niin yhteistyö on mahdollista etäyhteyksien avulla. Allekirjoittaneeseen voi olla yhteydessä seura- ja valmennustoiminnan osalta puhelimitse ja sähköpostitse, ja tulen myös itse olemaan aktiivisesti seuroihin yhteydessä ja tekemään seura- ja aluetapaamisia, sanoo Suutarinen.

Lähde: Tennisliiton verkkosivut