Alppihiihdon valkoinen sirkus jatkui tänään niin maailmancupin kuin eurooppa cupin osalta. Riikka Honkanen ei yltänyt toiselle kierrokselle Ranskan Courchevelin suurpujottelun osakilpailussa. Honkanen oli ensimmäisen kierroksen 54:s.

– Ei vaan lasku kulkenut, summaa lyhyesti Honkanen kilpailun päätteeksi.
Suurpujotteliun maailmancupin osakilpailuvoittoon Italian Marta Bassino 2:19.03, toiselle sijalle Ruotsin Sara Hector (+0.46) ja kolmanneksi Slovakian Petra Vlhova (+0.59).

Ensimmäistä kierrosta johtanut Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin oli toisen kierroksen päätyttyä kilpailun neljäs jääden 1.70 sekuntia Bassinosta.

Levin maailmancupissa säväyttänyt Rosa Pohjolainen aloitti urakoinnin Eurooppa Cupissa Italian Ahrntalissa. Lähtönumerolta 45 startannut Pohjolainen pujotteli kauden ensimmäisessä EC:n osakilpailussa sijalle 23.

– Aika hankala päivä. Rata oli jo tosi kulunut ekalla kierroksella ja tuli vähän virheitä. Toinen kierroskaan ei ollut aivan omaa laskemista, mutta ekat EC-pisteet ja onneksi huomenna on uusi kisa ja uusi mahdollisuus. Se lohduttaa, summaa Pohjolainen.

Eurooppa Cupin voittoon isäntämaan Lara Della Mea 1:26.94, toiselle sijalle Jessica Hilzinger (+0.37) ja kolmanneksi Italian Marta Rosetti jääden 0.40 sekuntia joukkutoverista Della Measta.

Huomenna sunnuntaina, 13.12., Eurooppa Cup jatkuu toisella pujottelun osakilpailulla Italian Ahrntalissa.

Sinivalkoista väriä nähtiin myös podiumilla, kun Suomen Elian Lehto tuuletti voittoaan Saksan kansallisessa suurpujottelun osakilpailussa Pfelderissä (NJR/FIS). Turo Torvinen oli kilpailun neljäs.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote