Suomalaislaskijalle iso pettymys maailmancupissa

© Kuva: Getty Images

Kauden neljäs miesten suurpujottelun maailmancupin osakilpailua käytiin tänään legendaarisessa Alta Badian Gran Risan -rinteessä Pohjois-Italiassa.

Maailman parhaat suurpujottelijat laittoivat todella valkoisen sirkuksen täyteen loistoonsa kun maalivivalla nähtiin niin yllättäviä onnistumisia kuin huimia pettymyksiä.

Kymmenettä kertaa Alta Badian lähtöviiksellä nähtiin Suomen Samu Torsti lähtönumerolla 55. Torstin mukaan lasku ei kulkenut toivotulla tavalla eikä toisen kierroksen paikkaa auennut.

– Päivä oli haasteellinen. Tänään ei tullut hyvää suoritusta itseltä. Rinne on haastava ja siihen pitää olla valmis, enkä saanut parasta laskemista ulos. Erot ovat tällaisissa kisoissa pieniä ja tälläisella laskulla tulos on tällainen. Nyt joulutauolle ja uudella energialla kohti tammikuuta, summaa Torsti.

Torsti oli ensimmäisen kierroksen 41:s.

Kilpailun todellisesta hattutempusta vastasi nuori norjalainen Atle Lie McGrath, 20, joka nousi uransa ensimmäistä kertaa podiumsijalle lähtönumerolta 29 ja oli lopputuloksissa kilpailun toinen taipuen tiukasti Ranskan Alex Pinturaultille 0.07 sekuntia.

Myös kilpailun kolmanneksi sijoittunut Sveitsin Justin Murisier laski uransa parhaimpaan suoritukseen ollen kilpailun kolmas jääden kärkiajasta 0.24 sekuntia.
Pinturault kilpailun voittoon ajassa 2:27.19.

Alta Badiassa luvassa maanantaina, 21.12., kauden ensimmäinen miesten pujottelun maailmancupin osakilpailu. Suomalaisväriä ei nähdä lähtöviiksellä.

Seuraavan kerran maailmancup jatkuu naisten tekniikkalajeilla Itävallan Semmeringissä 28.-29.12., jossa mukana Suomen Rosa Pohjolainen ja Riikka Honkanen.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!