Telinespesialisti selvitti EM-karsinnan korkein pistein ja kilpailee sunnuntaina EM-finaalissa arvokisakonkareiden kanssa. Pavel Titovin hevoskarsinta päättyi pettymykseen.

Espoon Telinetaitureiden telinevoimistelija Joonas Kukkonen ei tohtinut paljastaa julkisesti sijoitustavoitettaan miesten Euroopan mestaruuskilpailujen karsintoihin, mutta torstaina salaisetkin tavoitteet täyttyivät lähes täydelliset.

Rengasspesialisti ansaitsi EM-karsintasuorituksestaan 13,633 pistettä ja telineensä yhdeksännen sijan. Sunnuntain finaalissa kilpailee vain kahdeksan voimistelijaa, mutta sitä koskee kahden voimistelijan maakiintiö. Rengaskarsinnan kärkikahdeksikkoon mahtui kolme turkkilaista voimistelijaa, joten viimeinen finaalipaikka meni Kukkoselle.

– Ei meinaa sanat riittää, on niin hieno paikka päästä tämmöisessä kisassa finaaliin. Onnistuminen tuli oikeassa paikassa, ja finaaliin jäi vielä pikkuisen parantamisen varaa, häkeltynyt Kukkonen lausui tulosten selvittyä.

Miesten EM-kilpailujen ensikertalainen piti karsinnassa päänsä kylmänä ja kuittasi suorituksellaan korkeammat pisteet kuin esimerkiksi syksyn SM-kilpailuissa.

– Kisasuoritukseni meni tosi hyvin. Voimaosat pysyivät hyvin ja kaikki oli oikeassa tasossa. Heilahdusosatkin menivät hienosti. Ainoa virhe tuli viimeisessä käsilläseisonnassa, joka oli vähän huonompi kuin yleensä mutta pysyi kuitenkin, ja sen jälkeen alastulo tuli hyvin, Kukkonen kertaa.

Sunnuntain finaalissa hän pyrkii parantamaan suoritustaan ja sen myötä myös sijoitustaan. Vastassa on kuitenkin piinkova joukko kokeneita rengasvoimistelijoita. Karsinnan kärkeen voimisteli Turkin Ibrahim Çolak (14,633), joka on telineen hallitseva maailmanmestari. Kolmanneksi voimistellut ukrainalainen Igor Radivilov (14,600) on paitsi renkaiden myös hypyn ja joukkuekilpailun moninkertainen arvokisamitalisti.

Lähde: Voimisteluliiton verkkosivut