Suomen hiihtomaajoukkueelta raju päätös!

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen maastohiihtomaajoukkueen valmennusjohto on yhdessä lääketieteen asiantuntijoiden kanssa tehnyt päätöksen jättää kilpailematta Sveitsin Davosin ja Saksan Dresdenin maailmancupeissa kiihtyvän koronapandemiatilanteen vuoksi.

Päätöstä valmisteltiin tiiviissä yhteistyössä valmennusjohdon ja lääkäreiden kanssa. Keskustelut ulottuivat myös muihin pohjoismaihin; näkemyksiä tilanteesta jaettiin Ruotsin ja Norjan valmentajien sekä lääkärien kesken.

Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtosen mukaan päätöksenteossa punnittiin vahvasti terveydenhuollon ja urheilun näkökulmia sekä matkustamisen vaikutuksia. Lisäksi Rukan maailmancupin käytännöt ja niiden toimivuus antoivat taustatietoa päätöksenteolle.

– Rukalla valitettavasti totesimme, että asenne koronavirusta kohtaan vaihtelee huomattavasti eri ihmisten välillä. Rukan maailmancupin ollessa kauden ensimmäinen iso tapahtuma, järjestäjät rakensivat parhaan tietämyksen mukaisen kisakuplan, mutta osallistujien yhteisen ymmärryksen ja sitoutumisen vaihtelevuudesta johtuen kisakupla ei vaaditulla tavalla toteutunut, sanoo Valtonen Hiihtoliiton verkkosivuilla.

Valtonen korostaa Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) ja eri maiden välistä yhteistyötä, jotta pandemiatilanteesta huolimatta kansainvälisiä kilpailuja voidaan järjestää.

– Koronaepidemiatilanne Euroopassa on vaikea ja maajoukkueilla on iso vastuu, jos maiden välillä matkustetaan. Kaikki mahdollinen on tehtävä, jotta urheilijat ja taustahenkilöt eivät saa tartuntaa, eivätkä levitä mahdollista tartuntaa eteenpäin. Haluamme ehdottomasti edistää FIS:n, joukkueiden ja järjestäjien välistä yhteistyötä, jotta kansainvälinen kilpaileminen mahdollistuu mahdollisimman pian, päättää Valtonen.

Lähde: Hiihtoliiton verkkosivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.