Jalkapallossa on jo pidempään puhuttu ökyrikkaista seurojen omistajista, jotka ostavat seuroja aamiaisekseen ja lappaavat näihin rahaa lapiokaupalla. Myös Yhdysvaltojen valtalajista löytyy upporikkaita omistajia. Listan kärkinimeä on kuitenkin turha etsiä kummastakaan suunnasta.

Online Betting Guide paneutui asiaan perinpohjaisesti ja listasi maailman kymmenen rikkainta urheiluseuran omistajaa. Ykkösnimi ei löydy Amerikasta eikä Euroopasta ja lisäksi kenties hiukan yllättävän lajinkin parista.

Kärkisijan vie nimittäin intialaisen krikettiseuran Mumbai Indiansin perustaja ja omistaja Mukesh Ambani. Öljy- ja kaasubisneksellä peräti reilun 60 miljardin euron omaisuuden koonnut Ambani on Forbesin mukaan maailman yhdeksänneksi rikkain ihminen.

Kakkosena tulee tutumpi nimi eli entinen Microsoft-johtaja Steve Ballmer, joka hankki NBA:n LA Clippersin omistukseensa vuonna 2014. Ballmerin omaisuus on noin 58 miljardia euroa.

Pronssisija menee jalkapallon puolelle, mutta seura saattaa yllättää. Noin 53 miljardin omaisuuden kerännyt muotiketju Zaran perustaja Armancio Ortega nimittäin omistaa nuoruusajan seuransa Deportivo La Coruñan. Takavuosina huipullakin taistellut seura pelaa tällä hetkellä Espanjan toisella sarjatasolla.

Listalta voi poimia vielä paljon porua herättäneen Manchester Cityn omistajan sheikki Mansourin, joka löytyy kahdeksannelta sijalta reilulla 25 miljardilla eurollaan. Ehkä tunnetuin nimi listalla on kuitenkin Red Bullin perustaja Dietrich Mateschitz, jonka 23 miljardin omaisuus riittää listan yhdeksänteen sijaan.