uudenvuodenpäivän aamuna startannut maastohiihdon Tour de Ski koki kovan kolhun uuden vuoden alla, kun Norjan joukkue vetäytyi kokonaisuudessaan kisasta pois. Hiihtäjät saavat kuitenkin mukavan bonuksen Norjan hiihtoliitolta.

Noran hiihtoliitto laski, että Tour de Skiltä sivuun jääminen merkitsi noin 140 000 euron säästöä kuluissa ja päätti jakaa tämän ”palkintorahoina” hiihtäjille.

Summat perustuvat viime kauden esityksiin maailmancupissa ja suurimman summan – noin 12 000 euroa – kuittasivat maailmancupin osakilpailun voittaneet Therese Johaug ja Johannes Hösflot Kläbo. Vielä 15 parhaan joukkoon sijoittuminenkin toi taskuun vajaat 5000 euroa.

– Kaikkia on mahdoton tehdä tyytyväiseksi. Aina voi keskustella kuka saa enemmän etua, mutta minusta tämä jako on oikeudenmukainen, 5000 euroa kuitannut Sindre Björnestad Skar sanoi NRK Sportille.