Suomalainen pika-aituri urheili nuorempana toisen lajin parissa – ”En osannut kuvitella, että pystyisin tuollaisia aikoja juoksemaan”

© Kuva: Getty Images

Helsingin Kisa-Veikkojen pika-aituri Anni Siirtola muistelee viettäneensä leijonanosan lapsuuden kesistään valmentajavanhempiensa kanssa urheilukentällä. Silti hänestä tuli aitajuoksija vasta, kun telinevoimistelu jäi teini-iässä.

– Kun voimistelin, kilpailin kesäisin yleisurheilussa aina siinä lajissa, joka tuntui suurin piirtein kivalta. Kun telinevoimistelu loppui, juokseminen rupesi kiinnostamaan, mutta suoraa juokseminen oli voimistelun jälkeen niin tylsää, että se vaatii jotakin vähän erilaista, Siirtola muistelee Suomen Urheiluliiton sivuilla.

– Olen aina tykännyt siitä, että joutuu tekemään liikesarjoja. Niinpä aitajuoksu on sitten valikoitunut lajiksi, johon olen hurahtanut.

Siirtola on juossut 19- ja 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa välieriin ja osoitti viime kesän juoksuillaan Espoossa (13,32) ja Jyväskylässä (13,39), että edellytykset tavoitella myös aikuisten arvokilpailuihin ovat olemassa.

– Oli helpottavaa huomata, että tämä on kivaa ja juoksu kulkee, kun edellinen kesä oli jotenkin niin hirveä. Silloin ei päässyt mihinkään ja juokseminen tuntui ihan kauhealta. Itse en kuitenkaan kuvitellut, että pystyisin tuollaisia aikoja juoksemaan, Siirtola ruotii viime kesän juoksujaan.

Lähde: Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.