Keihäänheittäjä Marjaana Heikkisen harjoittelu kohti Tokion paralympiakisoja etenee valmentaja Olavi Parjasen johdolla. Heikkinen on keihäänheitossa luokan 34 hallitseva Euroopan mestari. Yhteistyö Parjasen kanssa alkoi tammikuussa.

– Uutta intoa puhkuen tässä mennään. Olavin kanssa on etsitty niitä minun heittoni miinakohtia. Ja nyt rakennetaan minulle optimia heittoa, Heikkinen sanoo.

Parjanen on kokenut keihäänheittovalmentaja. Urallaan hän on valmentanut muiden muassa Lassi Etelätaloa, Heidi Nokelaista, Joni Karvista ja nyttemmin Jami Kinnusta yhdessä Kimmo Kinnusen kanssa.

Yhteensä kymmenen mitalia paralympiakisoista ja parayleisurheilun MM- ja EM-kilpailuista voittanut Heikkinen rakensi uraansa viime kauteen asti Kimmo Kinnusen valmennuksessa.

– Meillä on ollut Kimmon kanssa pitkä ja hyvä yhteistyö. Sen pohjalta jatketaan nytkin kaiken perustreenin osalta. Siihen ei tarvitse tehdä mitään muutoksia, Heikkinen sanoo.

– Kimmon kanssa oli sopimus Tokion olympiakisoihin asti. Kun Tokion kisat viime vuonna siirrettiin, päätettiin yhdessä, että on nyt hyvä haistella uusia tuulia.

Lähde: Urheiluliitto