Aikuisten EM-kisat pelataan ensimmäistä kertaa sulkapallon historiassa Suomessa, kun sekajoukkueiden EM-kilpailut mitellään Vantaan Energia Areenalla 16.-20.2.2021.

Suomeen saapuu poikkeusoloista huolimatta eurooppalaisen sulkapallon kirkkain kärki, sillä mukana olevat kahdeksan joukkuetta marssittavat kentälle ykkösketjunsa. Parin viikon päästä Energia Areenalla smashaavat muun muassa maailman listan TOP 5 -pelaajat Viktor Axelsen ja Anders Antonsen Tanskasta. Viime viikonloppuna World Tourin finaaleissa kohtasi rankingin kahdeksan korkeinta nelipeliparia. Tuolloin kentällä nähtiin myös ranskalainen sekanelinpelipari Thom Gicquel ja Delphine Delrue sekä Venäjän ykköspari miesten nelipelissä Ivan Sozonov & Vladimir Ivanov, myös he ovat vahvistaneet saapuvansa Suomeen.

Suomen joukkueeseen kuuluvat nuoret sulkapallon supertähdet Nella Nyqvist ja Joakim Oldorff, jotka voittivat pronssia U19 EM-kilpailuissa viime syksynä sekä Tokion olympialaisiin tähtäävät Kalle Koljonen ja Eetu Heino. Heidän lisäkseen Teguh Santoson ja Ville Långin valmentaman nälkäisen joukkueen kokoonpanossa ovat Valtteri Nieminen, Anton Kaisti, Anton Monnberg, Jesper Paul, Jenny Nyström, Iina Suutarinen, Mathilda Lindholm, Hanna Karkaus ja Nella Siilasmaa. Joukkueenjohtaja toimii Björn von Veh.

-Olemme luomassa sulkapallosta tämän vuosikymmenen urheiluilmiötä Suomessa ja kansainväliset huipputapahtumat ovat keskeinen osa ilmiöittämistä. Olemme olleet hyvin aktiivisia kansainvälisen liiton suuntaan saadaksemme korkeimman tason kilpailuja Suomeen ja työ on tuottanut nopeasti tulosta nuorten EM-kisojen ja nyt sekajoukkueiden EM-kisojen muodossa ja neuvottelut ovat käynnissä useista tulevistakin huipputapahtumista. Sulkapallon huipputapahtumat tarjoavat loistavat puitteet lajibrändin kirkastamiseen. Kun saamme maailman parhaita pelaajia Suomeen lisäämme lajin näkyvyyttä ja kiinnostavuutta ja samalla autamme myös suomalaisia kärkipelaajia kehittymään. Tapahtumat mahdollistavat myös unohtumattomien urheiluelämysten tuottamisen ja jakamisen yhdessä pelaajien, seurojen ja yhteistyökumppanien kanssa, toteaa Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta.

Voimassa olevista viranomaismääräyksistä johtuen suomalaisyleisö pääsee nauttimaan huippusulkapallosta vain kotisohviltaan, mutta EM-kilpailuiden kaikki ottelut nähdään suorana YLE Areenassa. Lisäksi lauantain finaalista esitetään kooste TV2:ssa lauantaina 20.2. klo 21 alkaen.

Selostajina kaikissa Suomen otteluissa sekä semifinaaleissa ja finaalissa on urheilutoimittaja Jesper Von Hertzen vaihtuvine vieraineen. Tähtivieraina ovat Airi Mikkelä, Kari Hotakainen, Mikael Segercrantz, Sonja Pekkola, Ville Lång ja Pontus Jäntti.

Lähde: Sulkapalloliitto