Tenniksen Australian avoimet ovat edessä ja yksi esiturnauksista on Murray River Open, jossa on mukana myös australialainen Nick Kyrgios, joka kiistattomista pelitaidoistaan huolimatta on useimmiten otsikoissa muista syistä – tällä kertaa kyseessä oli näiden yhdistelmä.

Kyrgios menetti hermonsa täysin ottelussa Harry Bouchieria vastaan saatuaan rangaistuksen ”ajanpeluusta” eli käytännössä siitä, ettei lähtenyt syöttämään säädetyn ajan puitteissa. Kyrgios käveli mielenosoituksellisesti ulos kentältä ja jälkeenpäin antoi päätuomari Nacho Forcadellin kuulla kunniansa.

– Näin kellon… Lähdin syöttämään ja hän tuomitsi sen aikarikkeeksi. Tenniksessä ei ole kyse päätuomarista, hän on ylimääräinen, jotta tämä p…a menee sujuvasti, joten miksi hän tekee näin, Kyrgios vaahtosi turnausvalvojalle news.com.au:n mukaan.

Kuvat tilanteesta osoittavat Kyrgiosin olleen oikeassa, hän oli lähtenyt syöttöön sallitun ajan puitteissa. Kyrgios muistutti myös, että pallopoikien puuttuessa aikaa menee muutenkin tavallista enemmän.

– Minun pitää kävellä edestakaisin hakemaan pyyhe ja tämä pilkunn…ija tuomitsee rikkeen. Ja nyt minun pitää saada sakot, mutta toimin ihan sääntöjen mukaisesti.

Kyrgios palasi lopulta kentälle ja voitti ottelun lukemin 6-2, 7-6.