Yksilökumpareiden menestyshuuman myötä arki koitti heti seuraavana päivänä parikumparelaskun nuorten MM-mittelöillä Venäjän Krasnojarskissa.

Suomen kumparelaskijat nähtiin tositoimissa Riikka Voutilaista lukuun ottamatta, joka toipui yksilökumparekilpailussa tapahtuneesta kaatumisesta.

Kaikki kumpareveljekset, eli Severi Vierelä, Aleksi Kaisla ja Akseli Ahvenainen ylsivät finaaliin. Parhaimmasta suorituksesta vastasi Vierelä ollen kilpailun seitsemäs.

– Kisatreenit meni hyvin. Sain monia hyvia laskuja. Sen myötä myös karsinta meni hienosti ja sain hyvän oman laskun laskettua. Dualeissa laskin korealaista Yoon Seung Lee:tä vastaan, jonka voitin. Seuraavalla kierroksella tulikin kova venäläinen vastaan, Mikhail Aleynikov, jolle hävisin, summaa Vierelä.

Yksilökumpareissa MM-hopeaa saavuttanut Ahvenainen oli parikumparekilpailun kahdeksas ja Kaisla kymmenes.

– Duali lähti ihan hyvin liikkeelle mutta keskipätkällä ajatus jotenkin herppaantui ja tuli muutama paha virhe, jonka takia jouduin ajamaan rännistä ulos. Krasnoyarskin kisat oli muuten ihan mielenkiintoinen ja mieleenpainuva reissu, vaikka en saanut ihan semmoisia kisasuorituksia mitä olin toivonut, kommentoi Kaisla.

Aikuisten MM-kilpailuista suoraan Krasnojarskiin matkanneelle Ahvenaiselle Siperia jätti enemmän positiivisia kokemuksia käteen kuin Kazakhstanin reissu.

– Kyllä sellainen tunne jäi, että kilpailut olivat paremmin organisoidut täällä kuin aikuisten MM-kilpailuissa. Hopea oli minimitavoite sinkkukisassa ja dualipäivä oli minulle haastava, lasku ei vain kulkenut. Onnistuin kuitenkin voittamaan kazakstanilaisen ensimmäisellä kierroksella. Takana on nyt opettavaiset reissut kaiken kaikkiaan, ei siis mitään turhia käyntejä. Edessä vielä muutaman kisat Suomessa, ja treeniä niin pitkälle kun olosuhteet antavat myöden.

Kumparelaskun osalta kansainväliset kilpailukiertueet on saatu päätökseen kaudella 2020-2021. Edessä häämöttävät vielä SM-kilpailut Rukalla 15.-18. huhtikuuta.

Lähde: Ski Sport Finland