Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen urakka kauden ensimmäisessä beach volleyn maailmankiertueen osakilpailussa Qatarin Dohassa piti sisällään kolme ottelua ja lopputuloksena 25:nnen tilan. Keskiviikon lohkovaiheen päätöspelissä suomalaiskaksikko nousi avauserässä kaukaa vielä 19-19 -tasalukemiin, mutta sen jälkeen kanadalaispari karkasi erä- ja lopulta otteluvoittoon. Heather Bansley / Brandie Wilkerson voittonumerot olivat 21-19, 21-14. Kanadalaiset jatkoivat lohkosta kolmostilalta pudotusotteluihin puolalaisten Kinga Wojtasik / Katarrzyna Kociolek ja sveitsiläisten Tanja Hüberli / Nina Betschart lisäksi.

Lehtonen / Ahtiainen kuittasivat turnauksesta 240 rankingpistettä ja paritonnia dollareina palkintorahaa. Rankingpisteiden määtä sivuaa kaksikon ennätyspisteitä 2018 alkaneella yhteisellä taipaleella maailmankiertueella.

Valmentaja Toni Vahela paketoi kolme peliä turnauksessa pelanneen kaksikon otteet näin:

– Riikan ja Niinan voitto karsinnoissa oli oikea tahtovoitto. Pääsarjan pelit kahta erittäin kovaa joukkuetta vastaan eivät aivan lähteneet kulkemaan. Suurimmat haasteet olivat hyökkäyspelaamisen tehoissa. Pelit antoivat kuitenkin paljon palautetta sen osalta, mikä riittää ja toisaalta siitä mihin meidän tulee seuraavan puolentoista kuukauden harjoituskauden aikana keskittyä.

Anniina Parkkinen sai rinnalleen täksi kaudeksi uuden parin, Vilhelmiina Prihtin. Ensimmäinen turnaus jäi yhteen peliin karsinnassa.

– Otteissa oli kuitenkin paljon positiivista. ”Vilkku” ei päässyt Teneriffan leirille terveyssyiden takia, joten hänet heitettiin tämän turnauksen osalta ikään kuin syvään päätyyn suoraan, Vahela kertoi taustoja.

Vahelan mukaan nyt on vahvasti suunnitteilla seuraavat kolme maailmankiertueen turnausta pelattavaksi Meksikon Cancunissa samassa kuplassa alkaen huhtikuun puolesta välistä.

Lähde: Lentopalloliitto