Viikon suomalaisten lentopallokuulumiset sisältävät Piia Korhosen paluun kentälle Italiassa, Kaisa Alangon ja Suvi Kokkosen sarjakärjen tiukan uhmaamisen Ranskassa.

Italia 2🇮🇹
Alempi jatkosarja
Olbia – Martignacco
3-1 (22-25, 25-18, 25-17, 25-22)
O: Piia Korhonen 13/+7, 1T, hyök 12/39
Olbia 4. 7-13, 24 p.

Piia Korhonen:
– Meillä oli vaikeuksia pysäyttää vastustajan laitahyökkääjiä. Laitatempo oli katon korkuista ja vasta viimeisissä erissä löydettiin torjunnan ajoitus ja paikka kohdilleen. Pelin ehdoton hahmo oli ehdottomasti meidän toinen yleispelaaja Jessica Joly, joka pelasi ylivoimaisesti kauden parhaan pelinsä tehden 27 pistettä. Meillä tulee taas valitettavasti pieni pelitauko, koska ensi viikon vastustajajoukkueessa Talmassonssilla on todettu ainakin kuusi korona tapausta.

Ranska 🇫🇷
Mulhouse – Nantes
3-2 (25-15, 19-25, 25-16, 20-25, 15-9)
N: Kaisa Alanko, 3/+2, 1T. Passasi koko pelin, Suvi Kokkonen kävi 3 erässä kentällä, 1/0, hyök 1/4
Nantes 3. 13-7, 39 p

Kaisa Alanko:
– Tiistain peli Venellesiä vastaan sujui meiltä hyvin. Löydettiin meidän kadoksissa ollut taistelutahto ja pidettiin pää kylmänä erän lopuissa ja voitettiin peli suoraan 3-0. Venelles on tosi hyvä ja organisoitu joukkue joten olen tyytyväinen peliin.

– Venellesistä matkui jatkui suoraan kohti Mulhousea ja lauantaina päästiin haastamaan liigan kärkijoukkue. Lähdettiin peliin hyvillä fiiliksillä. Alkuun ei ihan päästy mukaan heidän tempoon ja eka erä menikin vaan katsellessa, mutta onneksi päästiin pelistä jyvälle ja nostettiin tasomme jopa voittotaistleuihin asti. Meidän vastaanotto oli aikalailla katastrofi lähes koko pelin ajan, mutta meidän torjuntapuolustus piti meidät hyvin mukana.

– Ensi lauantaina palaamme takaisin Mulhousen halliin ja haastamme heidät cupin puolivälieräpelissä. Ensi kerralla siis käännetään erät toisinpäin.

Saksa 🇩🇪
Stuttgart – Wiesbaden
3-0 (25-18, 25-17, 25-22)
S: @roosakoskelo pelasi liberona, vo 54%
Stuttgart 1. 16-3, 48 p

Roosa Koskelo:
– Odotettiin vastustajalta kovaa taistelua, koska heidän ainoa pienikin mahdollisuus pleijareihin olisi ollut voittaa meidät ja seuraava peli myös. Melko helpolla päästiin. Syötettiin sen verran hyvin, että vastustaja joutui hyökkäämään oikeastaan vain laidoista. Tiedettiin, että siinä pelissä pärjätään kyllä, meidän torjunta-puolustus toimii tällä hetkellä erinomaisesti. Pelattiin vähän erilaisella kokoonpanolla taas, mutta se ei pelin tasoon meidän osalta mitenkään vaikuttanut. Ensi lauantaina sitten runkosarja päätökseen kotipelillä Schweriniä vastaan.

Lähde: Lentopalloliitto